Obniżenie a stacja kontroli pojazdów?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
talka06
Początkujący
Początkujący

Obniżenie a stacja kontroli pojazdów?

Post autor: talka06 »

witam, mam takie pytanie,
jak się ma obniżenie auta do stacji kontroli pojazdów na przeglądzie a mianowicie wjezdzając na rolki sprawdzające hamulce, czy auto w tym miejscu nie zawiśnie? bo wczoraj załozyłem -60/-40 i teraz się zastanawiam jak się auto zachowa przy przeglądzie, opowiedzcie jak wy przechodzicie przez ten cały przejazd kontrolny i czy nie ma jakis problemów itd

z góry dzikęki za odpowiedzi
Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

Post autor: jujor »

a wiec tak.. teoretycznie to gosc sam sobie wjezdza na te rolki, i sprawdza. ale ja wtedy mowie ze auto jest obnizone i ze jak cos urwie to on bierze za to odpowiedzialnosc. zazwyczaj odpuszczaja wogle badanie albo kaze tobie wjechac. a wtedy to juz Twoj problem zeby wjechac i nie zawisnac :P da sie :D natomiast pozniej jak juz wyjezdzam z hali to prosze zeby zlaozyl nakladki na te rolki z blachy bo nie przejade szybko przez to wiec sie wlaczy automatycznie program :P i zazwyczaj zakladaja, ale nie powiem zeby to byla przyjemna atmosfera :P generalnie najbardziej dziala ze jak uszkodzi to go pociagniesz do odpowiedzialnosci. mnie keidys przypieprzyl tak ze tylem dobil do rolek. chwycilem mega nerwa i kazalem mu wjechac autem na kanal, bo gosc twierdzil ze niczym nie zahaczyl. zeszlismy i bylo ewidentnie swiezo uderzone i przerysowane, zaczal sie motac przepraszac i gadac glupio ze aut nie mozna obnizac. to u powiedzialem ze jest smieszny bo na tej zasadzie nie ma prawa jezdzic zadne auto sportowe po drodze typu porsche itp ktore leza jak nalesniki. speszyl sie, przeprosil i powiedzial zebym sam sobie wjezdzal.
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC
eks POLO

III miejsce Plac Manewrowy III Zlotu, Więcbork 08
II miejsce Polo IV Zlotu,
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”