RADIA FABRYCZNE wszelkie problemy, pytania itd....

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brayanpolo »

Ja podałem cenę kamery orginalnej tzn. umieszczonej w znaczku .
d
dacjano
Początkujący
Początkujący

Post autor: dacjano »

Wystarczy tylko ta półka żeby zamontować radio zwykłe na 1din czy trzeba kupić jeszcze jakaś ramke?? mam już nowe radyjko i na dniach wywalam RCD200
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Pólka wystarczy. Z radiem 1 din powinieneś dostać taką ramkę za zaczepami.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
d
dacjano
Początkujący
Początkujący

Post autor: dacjano »

OK a taka będzie pasowac? http://www.allegro.pl/item904736175_kie ... radia.html

Ta przejsciówka będzie ok? http://www.allegro.pl/item921257328_ada ... pisie.html

aha jeszcze jedno jak wyjąć to radio RCD200 trzeba mieć specjalne wyjmaki? czy darade bez nich?
Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lazlo1990 »

Cześć.
Mam do was pytanie, czy jest mozliwosc by do oryginalnego radia podlaczyc wzmacniacz ?. Do radia jest podlaczony jeszcze cd charger. Czytałem cos o przejsciowce iso, ale to chyba wtedy bede musial sie pozegnac z sluchaniem cd, by na miejsce chargera podlaczyc wzmacniacz(?). Radio zdaje mi sie jest Beta V. Dzięki za uwagę, Pozdro :cool:
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

Jak tak bardzo sie upierasz przy fabrycznym radiu to może coś takiego
http://www.allegro.pl/item920157272_ada ... akosc.html

osobiscie nym zmienił radyjko :butcher:
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Jak bys byl zainteresowany linkiem podanym wyzej to mam cos takiego do sprzedania bo moje radio tez nie ma wyjscia na wzmacniacz. Teraz mam juz wzmacniacz z mozliwoscia podpiecia radia bez takich przejsciowek (nie pamietam jak to wejscie sie nazywa) a przejsciowka lezy nieuzywana w domu. Drugie rozwiazanie kup wzmacniacz z wejsciem sygnalu glosnikowego tak jak ja.
Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""2mek""]Jak tak bardzo sie upierasz przy fabrycznym radiu to może coś takiego
http://www.allegro.pl/item920157272_ada ... akosc.html

osobiscie nym zmienił radyjko :butcher:[/quote]

Ciekawa cena tego co pokazałeś :D Ale powiedz mi czy to urzadzenie zabiera mi 2 kanaly radia z 4 ? Gwizdki bede mogl zmostkowac razem z glosnikami umieszczonymi w drzwiach ? Czy to działa w jakiś inny sposob. Wybacz pytania ale lepiej teraz wypytac o wszystko niz pozniej mam plakac nad 35 złotymi (bardziej nad zawracaniem sobie glowy) 8-)
Również kolego wolał bym kupić radio, miec z glowy zabawy, oraz móc odtwarzać mp3 itd. Ale takie koszta na chwile obecną do mnie nie przemawiają. Zreszta lubie w Polusiu wszystko co seryjne i ciezko mi sobie wyobrazic w miejscu obecnego radia jakis wynalazek nie pasujący do konsoli :)

[quote=""Bartosz85""]Jak bys byl zainteresowany linkiem podanym wyzej to mam cos takiego do sprzedania bo moje radio tez nie ma wyjscia na wzmacniacz. Teraz mam juz wzmacniacz z mozliwoscia podpiecia radia bez takich przejsciowek (nie pamietam jak to wejscie sie nazywa) a przejsciowka lezy nieuzywana w domu. Drugie rozwiazanie kup wzmacniacz z wejsciem sygnalu glosnikowego tak jak ja.[/quote]

Narazie zbieram informacje co i jak, ale dzieki serdeczne za propozycję. Co do kupna wzmacniacza opisanego przez ciebie rowniez moze być problem, gdyz wolę kupic coś lepszego a używanego. Wątpie w to że na allegro znajdę używany taki wzmacniacz o zadowalajacych mnie parametrach. Tym bardziej, ze radio bedzie z całą pewnościa. Niestety nie mozna miec wszystkiego na juz :glare: .

Mam jeszcze pytanie ktore odbiega od tematu (jeżeli uważacie to za mocne złamanie regulaminu pomincie je). Czy w waszych polo (mowa tu o 6n2) w standardzie rowniez byly na drzwi (pod boczkiem) przylepiane wygłuszenia ? Zaslania to wszystkie dziury i wgłebienia. Możecie coś powiedziec o jakości takiego wyciszenia ? Lepiej to oderwac i wyciszyc czyms normalnym czy jednak warto zostawić ? Dzięki Panowie, Pozdro :good:
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

[quote=""Lazlo1990""]Ale powiedz mi czy to urzadzenie zabiera mi 2 kanaly radia z 4 ? Gwizdki bede mogl zmostkowac razem z glosnikami umieszczonymi w drzwiach
[/quote]
Na ine aukcji znlazłem:
Opis podłączenia Adaptera
przewód:
- szary to "+" głośnika prawego
- czarny to "-" głośnika prawego
- zielony to "+" głośnika lewego
- brązowy to "-" głośnika lewego
Pamiętaj urządzenie pozwala uzyskać wyjście 2 x RCA czyli standardowo możemy podłączyć do radioodtwarzacza z wyjściem na 4 głośniki 2 takie urządzenia.

Czyli powinno wystarczyć jedno takie urządzenie do podłączenia lewego i prawego kanału, ale polutujesz trochę i odrazu z kostki bym na Twoim miejscu sygnał brał.

A jakie głośniki chcesz pod wzmacniacz podłączyć??

Zdziwisz się ale są radia pasujące do polo :) dzieki mojemu nie zmieniałem koloru całego podswietlenia z standardowego
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

Lutowac nic nie bede, przylutuje sie zegarkiem do samochodu i nie bede mogl odczepic reki (nieznam sie :crazy: ). Podoba mi sie to urządzenie bo wyglada dosc prosto w połączeniu.

Postaram sie przestawic to w sposób jaki ja to rozumiem by miec pewnosc co do czego :)

Mamy 4 kanały:

1.prawy glosnik boczek
2.prawy gwizdek

3.lewy glosnik boczek
4.lewy gwizdek

Jeżeli do tego adaptera (?) podłącze pozycję 2 i 4 wtedy tracę gwizdki tak :?: a moze mogę je zmostkowac razem z glosnikami w boczkach. Nie bedzie juz kichy ? Przypuszczam ze to radio w rms ma ok. 20watt/kanał. Moze moje kombinowanie jest zle i gwizdki juz w standardzie byly podlaczone na jeden kanał z srednimi...niewiem 8-)

Pod piecyk ma isć sub. Muszę się zastanowić jeszczę nad glosnikami w boczki, bo w tych wysypalo sie juz zawieszenie i basik w radiu ustawiony na -3 w innym wypadku charczy (to nie moja zasluga, poprzedni wlasciciel bawil sie w audio i pewnie myslał ze jest fajny jak z przodu glosniki charczą na maks bassie). Myslałem o phonocar y-line by chodzily pod samym radiem ale teraz juz nie do kupienia same midbasy (?). Pozniej mysl poszla w kierunku TD-line ale rzekomo awaryjne, jedni mowią ze pod wzmakiem padają inni nic nie napiszą ciekawego. Ryzyk fizyk.
Pozdro.
k
kaczor4011
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kaczor4011 »

Lazlo1990
kupujesz cos takiego http://www.allegro.pl/item904340852_zla ... punkt.html i masz po problemie sam uzywam identycznego w navi MFD
Obrazek
Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

jakie są tego minusy, trace jakis kanał lub cos ? Pozdro :good:
k
kaczor4011
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Lazlo1990""]jakie są tego minusy, trace jakis kanał lub cos ? Pozdro [/quote]
minusow brak, masz normalnie wyprowadzone 4 kanaly + kabelek remote do wzmaka
w moim kabelku byly wyprowadzone 5xchinch 2xprzod 2xtyl 1x sub ale nie wiem czy w twoim tez tak mozna, przypominam ze ja podlaczalem do navi MFD
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Po pierwsze primo trzeba miec takie wyjscie (kolega cos pisal ze: "Do radia jest podlaczony jeszcze cd charger."), a po drugie primo to nie zmienia sygnalu, czyli puszczasz na wzmacniacz sygnal glosnikowy "przetworzony" juz przez radio a nie "czysty". Jesli sie myle to prosze mnie poprawic. Co do glosnikow to mozesz jedna strone (wysokie i niskie tony) podlaczyc pod jeden kanal, mozesz tez zastosowac do tego zwrotnice. W moim polo 6N niskie i wysokie tony fabrycznie byly podlaczone rownolegle pod jeden kanal. Stosujac ta przejsciowke z poczatku tematu (z ta mialem do czynienia, tej drugiej nie znam) masz 2 kanaly wolne w radiu a dwa rca z tej przejsciowki mozesz przed wzmacniaczem rozgalezic na 4 :)
k
kaczor4011
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Bartosz85""]kolega cos pisal ze: "Do radia jest podlaczony jeszcze cd charger."), [/quote]
cd changer jest podlaczony pod niebieskie gniazdo a przejsciowke podlacza sie pod zolte :oki:
[quote=""Bartosz85""]to nie zmienia sygnalu, czyli puszczasz na wzmacniacz sygnal glosnikowy "przetworzony" juz przez radio[/quote]
przez tamta przejsciowke tez puszczasz sygnal ,,przetworzony'' (przeciez podlaczasz to pod wyjscia glosnikowe) masz jedynie mozliwosc regulacji poziomu, z tego co widze zadnych filtrow tam nie ma
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”