W ostatnim czasie po ruszeniu się z garażu ,postoju 2-4 godz. ,startuje na dotyk, krótkim przejeżdźie, postoju ok 10min - dieselek okropnie ciężko odpala, muszę kilka razy przypiłować, odpoczynek minuta, druga próba i po z reguły trzeciej, z oporami rusza, potrafi też przy niedużych prędkościach miejskich , szarpać i gasnąć, po tym już cały dzień odpala raczej bez problemów, filtr paliwa wymieniony 4 mies. temu,zmieniam też stacje paliwowe,tylko uznane. Kto mi pomoże lub gdzie na forum znajdę rozwiązanie?
Właśnie to jest najgorsze że wszystko na tablicy jest jak najbardziej w porządku, żadnych złych kontrolnych wskazań po prostu nie odpala, lub normalnie gaśnie w czasie jazdy, przed chwilą z trudem wróciłem po przejździe 1000 m, do garażu, gasł i z trudem odpalał co 100m, olej właściwy do pompowtrysków wymieniałem wraz ze wszystkimi filtrami,jw.
Nie wiem jak na to zareaguje 9n bo to dosyć nowy i skomputeryzowany samochód, ale możesz sprawdzić jak zapala na odpiętej wtyczce od czujnika temperatury cieczy.