Lampy soczewkowe - ring nie pali

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kolo z Polo
Raczkujący
Raczkujący

Lampy soczewkowe - ring nie pali

Post autor: Kolo z Polo »

Witam zakładam nowy wątek bo nie mogłem znaleźć odpowiedniego, pod który mógłbym się podpiąć ;)

Mam lampy soczewkowe (nie będę już zamieszczał fotek - jako tako je widać na moim "Avatarze" ;D) w obu lampach wiadomo są po 2 ringi z czego jeden u mnie się nie świeci. Coś tam próbowałem przy tym grzebać niby zatrybiło ale jak po wszystkim zaje...em maska to zgasło hehe ;) boje się ze będę musiał dobierać się do wnętrza lampy a zdaje sobie sprawę, iż nie jest to najlepszy pomysł - może spotkał się ktoś z czymś podobnym... Przecież chyba diody, które podświetlają ring nie maja jakiejś super, niespotykanej żywotności ;) więc powinna być możliwość ich wymieniania. Jeszcze przypomniałem sobie, że z kolei w drugiej lampie oba ringi się świecą, ale jeden z nich słabiej od pozostałych... może coś tam po prostu nie styka nie wiem. Napiszcie co o tym sądzicie

Pozdro
my little Poli
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

zależy jakie masz lampy w Fk w ringach są wymienne żarówki i jest do nich dostęp bez rozbierania, nie wiem jak jest w Sonarach i innym badziewiu :)
Awatar użytkownika
Kolo z Polo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kolo z Polo »

no to sa Sonary - to co zarowka padla wiec lampa do wymiany ? :)
my little Poli
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

miałem kiedyś takie ale nie pamiętam jak tam jest z dostępem, wyciągnij lampę i zobacz :)
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

W SONARACH są zastosowane 2 diody 5mm na jednego ringa, nie ma możliwości zmiany bez odklejenia przedniej pleksi.
Ringi są przykręcane na dwa wkręty. Podświetlenie ulega uszkodzeniu, jeżeli jest za wysokie ładowanie w samochodzie (zaczynają się ściemniać, błyskać a na koniec ciemność)
Posiadam takie lampy już od 4 lat i wszystko śmiga beż problemu. Rozbierałem je bo zmieniałem soczewki, te sonarowskie to porażka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”