Witam serdecznie,
Nistety moją miskę olejową dość solidnie nadgryzł ząb czasu i drobne plamki na miejscu parkingowym przekształciły się w niewielkie "kałuże". Miska jest już nie do odratowania dlatego przyszedł najwyższy czas na jej wymianę. Numer tej częśći to: 032 103 601 H. "Dzowniłem w kilka miejsc, żeby zamówić zamiennik, jednak jak się okazało zdobycie go to dużo trudniejsza sprawa niż by się mogło wydawać. Wszędzie proponowano mi zamiannik do polo 97 1.4 8V - w okolicach 150zł jednak kiedy przychodziło do podania numeru seryjnego okazywało się, że nie ma zamianników do tej części, a do 032 103 601 F lub 032 103 601 E możliwe że pomyliłem litery na końcu, w każdym razie NIGDZIE nie mogłem trafić na "H". Pytanie: Czy zamienniki do modelu z tego roku będą pasować pomimo innej litery na końcu ? Czy teoretycznie niewielka różnica w numerze seryjnym (w postaci litery) dyskwalifikuje daną część (np otwory na śruby w innych miejscach) i zmuszony jestem kupić oryginał lub część używaną, czego wolałbym uniknąć ?
Pytanie dodatkowe czy oprócz miski i uszczelki musze kupić coś jeszcze czy to jest cały komplet ?