wymiana miski olejowej - zamiennik nieosiągalny ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcinaas
Newbie
Newbie

wymiana miski olejowej - zamiennik nieosiągalny ?

Post autor: marcinaas »

Witam serdecznie,

Nistety moją miskę olejową dość solidnie nadgryzł ząb czasu i drobne plamki na miejscu parkingowym przekształciły się w niewielkie "kałuże". Miska jest już nie do odratowania dlatego przyszedł najwyższy czas na jej wymianę. Numer tej częśći to: 032 103 601 H. "Dzowniłem w kilka miejsc, żeby zamówić zamiennik, jednak jak się okazało zdobycie go to dużo trudniejsza sprawa niż by się mogło wydawać. Wszędzie proponowano mi zamiannik do polo 97 1.4 8V - w okolicach 150zł jednak kiedy przychodziło do podania numeru seryjnego okazywało się, że nie ma zamianników do tej części, a do 032 103 601 F lub 032 103 601 E możliwe że pomyliłem litery na końcu, w każdym razie NIGDZIE nie mogłem trafić na "H". Pytanie: Czy zamienniki do modelu z tego roku będą pasować pomimo innej litery na końcu ? Czy teoretycznie niewielka różnica w numerze seryjnym (w postaci litery) dyskwalifikuje daną część (np otwory na śruby w innych miejscach) i zmuszony jestem kupić oryginał lub część używaną, czego wolałbym uniknąć ?

Pytanie dodatkowe czy oprócz miski i uszczelki musze kupić coś jeszcze czy to jest cały komplet ?
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Raczej oryginal, badz uzywke. No niestety ale glupia literka robi duza roznice. Popatrz sobie chocby na obudowe termostatu w polowkach 6N. Byl ostatnio temat o nich wlasnie, trzeba kupic dokladnie taka sama. Tak samo sprawa wyglada z panelem klimatronika, musi byc o takim samym numerze inaczej nie bedzie dzialal poprawnie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

jezeli zamiennik nie wystepuje to tylko oryginal w uzywce lub jak chcesz nowy to tylko ASO (nowa o nr 032 103 601 H to 266zł brutto za kpl czyli miska + śruba spustowa + uszczelnienie)
m
marcinaas
Newbie
Newbie

Post autor: marcinaas »

[quote="turzol"]nowy to tylko ASO (nowa o nr 032 103 601 H to 266zł brutto za kpl czyli miska + śruba spustowa + uszczelnienie)[/quote]

dzwoniłem przed chwilą do serwisu i oryginalna miska koztuje 360zł a uszczelka 120zł. Skąd cena 266zł ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”