boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

Skrzynia ciśnieniowa MDF grubości 20mm pojemność ok 30l
Obrazek
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

Dokladnie zalezy kto co lubi... Dla mnie moc skrzyni i bass reflex to podstawa :P
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

Post autor: cimensik »

a warte to jest ok 600zł ??
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gontash »

Polecam głośniczki...sam takie posiadam.
Ważne żebyś dobrze drzwi wygłuszył, podłączył nowymi przewodami minimum 2,5mm, no i jakieś wzmocnienie mocowania - odbry dystansik by się przydał. W przeciwnym wypadku będą grały tak jak fabryczne jak nie gorzej :oki:
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

no ja juz pisalem, jak bys zaplacil za to 550zł a nawet 500zł to bym sie nie zastanawial ale 600zl tez nie robi tragedii ;) Zastanow sie czy tego potrzebujesz od tego zacznij :P
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

Post autor: cimensik »

no przydało by sie ale juz miałem tak za tube dałem 300 zł a nowa kosztowała 250 :( a ja dałem za uzywke i pytam czy to jest tyle warte bo to uzywane
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

A szukałeś tego sprzetu nowego i orientowaleś sie ile kosztuje nowy ??
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

weźcie pod uwagę, że im mniejsza moc głośnika tym lepszej jakości dźwięk będzie się wydobywał z niej. Oczywiście jest jeszcze kilka innych składowych o których trzeba pamiętać. IMO głośnik o mocy 150W w RMS w zupełności wystarczy do grania w aucie wielkości Polo.

Lodzio: BR jest dobry ale nie w przypadku każdej muzyki. Przy HH i podobnych powoduje, że bas może zejść niżej co pozwala uzyskać porządany efekt, w przypadku kiedy wymagasz szybkiego precyzyjnego basu (np. rock, metal) skrzynka z BR nie będzie brzmiała najlepiej.
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

A ja bym radził zwrócić uwagę na impedancję 3omów, jak wzmacniacz jest stabilny to ok. Ten zestaw sądzę że bez wzmacniacza nie zagra, właściwie to mijałby się z celem granie pod samym radiem przy tych głośnikach, ale niech wypowiedzą się jeszcze bardziej doświadczeni użytkownicy.
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

oczywicie ze pod wzmaciacz :))
ale zakupilem juz troszke innne powerbassy:))
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Jak cimensik chce iść w kierunku skrzyni to raczej nie będzie patrzał się na czystość dźwięku ale na bass. Jak chcesz czystej muzyki posłuchać to ja bym w kierunku jaj w tylniej półce bardziej szedł i czegoś dobrego w podszybiu, chociaż tu może być problem.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""Brzeziak_GT""]Jak cimensik chce iść w kierunku skrzyni to raczej nie będzie patrzał się na czystość dźwięku ale na bass. Jak chcesz czystej muzyki posłuchać to ja bym w kierunku jaj w tylniej półce bardziej szedł i czegoś dobrego w podszybiu, chociaż tu może być problem.[/quote]

Czystość dzwięku i jaja w tylnej półce? :bow: To pasuje do siebie jak pięść do nosa.
Jeśli masz dawać takie rady, to lepiej już nie radź.

Czystość dzwięku, to dobry zestaw odseparowany plus ewentualnie jakaś mała zamknięta skrzynka w bagażniku. Glosność skrzynki trzeba tak wyregulować, zeby bas nie górował nad cała resztą. Nie ma robić masowania pleców tylko dopełniać się razem z przodem.
Jak wszystko jest dobrze wyregulowane, to nawet nie czuć ze skrzynka siedzi w bagażniku.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

no to i ja dorzucę swoje 2jułro, ponieważ trzeba pamiętać, że im mniejsza moc zestawu to większe prawdopodobieństwo, że zagra on czysto ;-)
Awatar użytkownika
Alone
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alone »

[quote=""suff""]no to i ja dorzucę swoje 2jułro, ponieważ trzeba pamiętać, że im mniejsza moc zestawu to większe prawdopodobieństwo, że zagra on czysto ;-)[/quote]

Czyli 100watowy Alphard lub volice kraft zagra czysciej??? :D :D :D :D

Jesli ktos chce miec czysto i dobrze to niech se idzie do sklepu to sie dowie ile dobry sprzet kosztuje do czystego grania, a to jest sprzet tgz, budżetowy wiec co wy chcecie???
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""Alone""]Czyli 100watowy Alphard lub volice kraft zagra czysciej???

Jesli ktos chce miec czysto i dobrze to niech se idzie do sklepu to sie dowie ile dobry sprzet kosztuje do czystego grania, a to jest sprzet tgz, budżetowy wiec co wy chcecie???
[/quote]

Alone, naucz się czytać ze zrozumieniem. Napisałem o większym prawdopodobieństwie, a nie o konkretnych firmach. Jeśli do budowy użyjesz bardziewnych podzespołów to nic mu nie pomoże a cena może być porównywalna ze sprzętem Rockforda, albo radiami Alpine z serii CDA.

Przeczytaj FAQ Nazara to zrozumiesz dlaczego tak napisałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”