6n pawłov

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawłov
Raczkujący
Raczkujący

6n pawłov

Post autor: pawłov »

Siemanko:)
Od prawie pół roku jestem właścicielem tego świetnego samochodu więc pomyślałem że warto byłoby go przedstawić na forum:) Na razie tylko przedstawić bo chwalić się będę może mógł kiedyś w miarę kolejnych modów:) więc do rzeczy:

Autko jest z rocznika 97', nadwozie - jedyne słuszne 3-drzwiowe. Podstawową zaletą Polci oprócz ogólnej jej świetności jest zdrowiutka blacha bez śladu rudej koleżanki, a kolorek to oczywiście LC6P czyli Dragon Green. Pod maską pracuje ( póki co) ośmiozaworowa benzynowa maszynka o pojemności 1.4 l (AEX), przez co może i nie jest to demon prędkości ale da się pośmigać:)

Pola śmiga na stalowych 13' i gumach "rowerowych" - 155/70, a to wszystko niestety z braku hajsu...

Niestety wyposażeniem nie ma się za bardzo pochwalić bo to typowy golas, nie ma nawet wspomagania nie mówiąc o elektryce czy innych jak na razie obcych mojej Polci rzeczach:P

edit:
zapomniałem dodać że mam dwa jaśki :roll:

Do tej pory zmienione zostały tylko przednie światła na standardowy model (stare już nie przepuszczały wystarczająco światła) oraz tylnie za namową braciaka na Helle Black. Dodatkowo przy okazji wyczyszczenia zamka klapy tylniej naszło mnie żeby sprawdzić czemu nie działa mi lampka w bagażniku i odkryłem ślady majstrowania przy elektryce co zostało naprawione, a lampka wymieniona na białe diody LED:)

Plany co do autka:
  • swap na 1.6 AEE - niestety obecny motorek ma już swoje lata i kilometry za sobą wieć niedomaga pomału, a że przekładka stosunkowo prosta więc wybór padł na tę jednostkę
  • przy okazji wymiany silnika montaż wspomagania
  • wymiana belki tylniej na wersje z tarczami
  • elektryka szyb i lusterek + podgrzewanie
  • szerokie zderzaki przód tył i od razu halogenki
  • gleba max -30 ze względu na drogi
  • wymiana boczków w drzwiach -> lepsze głośniczki
  • listwy boczne out
  • znaczki w czarny mat
  • boczne kierunki smoked
  • alu 15' coś w stylu Viper D albo RM- ów + prawdziwe opony :crazy:
  • w przypadku grubego portfela lampi IN-PRO ale to odległa przyszłość
W zasadzie to tyle gadania, teraz fotki, nie jest ich wiele bo nie jestem typem fotografa ale kilka zdjęć jest:
Tak było do niedawna:
ObrazekObrazek

A teraz jest tak:
ObrazekObrazek

Jak będzie więcej fotek to wrzucę:)
No i tyle:)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, 16:48 przez pawłov, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój wózek]viewtopic.php?f=29&t=14418&p=120096#p120096[/url]

Obrazek
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Powoli, powoli i Twoje zalozenia zrealizujesz, nie odrazu Kraków zbudowano :cool: plany bardzo dobre jak i ogolny wyglad samochodu, takze zycze powodzenia w planach i bezawaryjnosci :crazy:
Obrazek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

dziwi mnie że 97 r i bez wspomagania :) powoli wszystko ogarniesz ja z swoim już 4 rok modzę i końca jeszcze nie widać
v
vanquisz
Początkujący
Początkujący

Post autor: vanquisz »

Kolejne polo w Jaworzna:) ii do tego jeszcze dragon green!
Co do 30/30 to ze względu na drogi możesz sporo niżej, u nas jest całkiem nieźle. Ja sam sie skusiłem na -40, tylko nie mam gdzie założyć.
Ładna seria. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
PiterVR6
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: PiterVR6 »

tylne lampy masz bardzo ładne w porównaniu z tymi oklepanymi z 6n2 :crazy:
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""PiterVR6""]tylne lampy masz bardzo ładne w porównaniu z tymi oklepanymi z 6n2 :crazy:[/quote]

oklepane, nie oklepane, ale nie da się ukryć, że o wiele lepiej wyglądają niż standardowe z 6n, no ale te dymione u kolegi też są bardzo fajne, ostatnio widziałem 6n z takimi z bliska i podobało się :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
p
pawłov
Raczkujący
Raczkujący

nie wiem czemu, może to wina tego że przed liftem? Pod maską na pewno nie ma zbiorniczka od wspomagania, zresztą najlepszy dowód to to że ostatnio aż się zmęczyłem przy parkowaniu od tego kręcenia :crazy:
vanquisz może trzeba by sie spotkać kiedyś w jawo :piwo:
a co do lamp...to nie są tak do końca takie zwykłe dymione, tylko takie cóś:
http://www.aukcjoner.pl/gallery/000800239-.html#I1

Obrazek
M
Marcin156

Post autor: Marcin156 »

[quote=""pawłov""]nie wiem czemu, może to wina tego że przed liftem?[/quote]
To nie jest tak, że przed liftem to nie ma wspomagania. Ja mam 97rok i wspomaganie mam. Po prostu pewnie przy zakupie klient wybrał opcję bez. Było taniej. A co do auta to duuuuużo pracy przed Tobą.
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

polo ładne, miałem identyczne z tym samym kolorem, tylko z dieselkiem pod maską ;-)

jedna uwaga, do tego koloru idealnie grają ori tylne hella dymione, wyglądałyby dużo lepiej niż te hella black, ale to subiektywna opinia :)
p
pawłov
Raczkujący
Raczkujący

faktycznie może i ładnie grają ale chciałem mieć coś innego niż właśnie dymione albo 6n2 nie mówiąc o lexus gejlook'ach itd, myślę że nie wyglądają najgorzej, w każdym razie mi się podobają ale dobrze usłyszeć każdą sugestie;)

Obrazek
r
rafal22bn
Newbie
Newbie

Post autor: rafal22bn »

nie moge nigdzie znalezc takich tylnich lamp do siebie. moze mi ktos podeslac namiar do kogos kto ma do spredania??
p
pawłov
Raczkujący
Raczkujący

http://www.allegro.pl/item967937187_hel ... y_tyl.html

jak dotąd w autku zmienione zostały jedynie kierunki na przydymione, obecnie znajduje się na etapie zbierania kasy i wypatrywania jakiś fajnych kółek + opony :)

Obrazek
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

[quote=""rafal22bn""]nie moge nigdzie znalezc takich tylnich lamp do siebie. moze mi ktos podeslac namiar do kogos kto ma do spredania??[/quote]
http://allegro.pl/item967937187_hella_c ... y_tyl.html prosze bardzo
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”