Od prawie pół roku jestem właścicielem tego świetnego samochodu więc pomyślałem że warto byłoby go przedstawić na forum:) Na razie tylko przedstawić bo chwalić się będę może mógł kiedyś w miarę kolejnych modów:) więc do rzeczy:
Autko jest z rocznika 97', nadwozie - jedyne słuszne 3-drzwiowe. Podstawową zaletą Polci oprócz ogólnej jej świetności jest zdrowiutka blacha bez śladu rudej koleżanki, a kolorek to oczywiście LC6P czyli Dragon Green. Pod maską pracuje ( póki co) ośmiozaworowa benzynowa maszynka o pojemności 1.4 l (AEX), przez co może i nie jest to demon prędkości ale da się pośmigać:)
Pola śmiga na stalowych 13' i gumach "rowerowych" - 155/70, a to wszystko niestety z braku hajsu...
Niestety wyposażeniem nie ma się za bardzo pochwalić bo to typowy golas, nie ma nawet wspomagania nie mówiąc o elektryce czy innych jak na razie obcych mojej Polci rzeczach:P
edit:
zapomniałem dodać że mam dwa jaśki :roll:
Do tej pory zmienione zostały tylko przednie światła na standardowy model (stare już nie przepuszczały wystarczająco światła) oraz tylnie za namową braciaka na Helle Black. Dodatkowo przy okazji wyczyszczenia zamka klapy tylniej naszło mnie żeby sprawdzić czemu nie działa mi lampka w bagażniku i odkryłem ślady majstrowania przy elektryce co zostało naprawione, a lampka wymieniona na białe diody LED:)
Plany co do autka:
- swap na 1.6 AEE - niestety obecny motorek ma już swoje lata i kilometry za sobą wieć niedomaga pomału, a że przekładka stosunkowo prosta więc wybór padł na tę jednostkę
- przy okazji wymiany silnika montaż wspomagania
- wymiana belki tylniej na wersje z tarczami
- elektryka szyb i lusterek + podgrzewanie
- szerokie zderzaki przód tył i od razu halogenki
- gleba max -30 ze względu na drogi
- wymiana boczków w drzwiach -> lepsze głośniczki
- listwy boczne out
- znaczki w czarny mat
- boczne kierunki smoked
- alu 15' coś w stylu Viper D albo RM- ów + prawdziwe opony :crazy:
- w przypadku grubego portfela lampi IN-PRO ale to odległa przyszłość
Tak było do niedawna: