[9n] CLIMARTONIK nie działa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

[9n] CLIMARTONIK nie działa

Post autor: gall_anonim_3 »

Otóż mam taki problem mam polowke 9n 1.9 tdi z 2003 roku. kod silnika AGD. Gdy rano wsiadlem do auta i odpalilem zorientowalem sie ze w ogole nie dziala mi nawiew w aucie, czy dam na maksa czy nie dam i tak nie dmucha. Na wyswietlaczu climy przy odpaleniu ekran sie tak jakby resetuje, wyświetlaja sie wdszystkie symbole na raz, nie mam pojęcia co się dzieje. Po podłączeniu do VAGa wyskoczył mi błąd 16943 nie moge nigdzie znaleść co on oznacza, prosze o pomoc, aha i bezpieczniki nie są przepalone
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

16943 to wg opisu który mam to "Brake Booster Pressure Sensor, Circuit Intermittent"
czyli czujnik ciśnienia układu wspomagania hamowania obwód przerwany. Jak mnie pamięć nie myli coś z układem BAS czyli break assist.
Lenistwo drogą do postępu
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gall_anonim_3 »

wow??? ale jak to przecież mi klima nie działa, a z tego co zrozumiałem to chodzi o wspomaganie hamulcy tak? a tak w ogóle to co mają hamulce do dmuchawy? i climatronik?

Witam ponownie. Po nie zidentyfikowaniu błędu który wyświetlił mi się na VAG-u, postanowiłem sam wziąść sie za ten nawiew. Otóż, dostałem sie do dmuchawy "wnętrza, czy też kabiny" dokładnie nie wiem jak nazywa się ta dmuchawa. Zacząłem on odlącznei akostek i porządnego przeczyszczenia styków, wyczyszczenia kostek i odziwo po podłączeniu, dmuchawa zacząła dmuchać ponownie, coś mi się wydaje ze wiatrak długo nie pociągnie, dlatego, jak ktoś będzie miał jakieś info, o dostepnej takiej częśći to prosze o kontakt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”