pierwszy problem: centralny zamek ; wyje przy otwieraniu i zamykaniu, nie otwiera sie bagażnik, drzwi od pasażera i lewe tylnie
drugi problem: immobilizer? ; muszę mocno przekręcić kluczyk, żeby odpalił a czasem odpala i gaśnie.. jeżeli kluczyk jest przekręcony do końca nie działa elektryka..
trzeci problem: zderzak przedni dolny pęknięty (hokej? spojler? ) ; jaki jest jego koszt?
choclateman co do zderzaka to nie wiem czy masz szeroki czy wąski ,ale zakładajac ze masz szeroki to np tanim kosztem mozesz wrzucic np hokej z golfa 3 albo z seata ibizy cupry ale to troszke droższy i nteres.
Tak jak juz kolega powiedzial, z zamkiem zaczekaj do cieplejszych dni, u mnie jak jest mroz prawe tylne drzwi tez sie nie otwieraja mimo, ze cudowalem zabezpieczalem smarowalem w srodku ciegna, teraz nastala mala odwilz dzialaja. Co do bagaznika to u mnie naprzyklad w ogole nie ma opcji otwarcia z centralki, tylko kluczykiem, moze taki tez masz?!
Dziwna ta sprawa z elektryka, moze faktycznie od kostki.
Z odpalaniem mialem ten sam problem, kiedy przez immo to objawy byly takie ze odpalalem i odrazu gasl, naszczescie wystarczylo przeczyszczenie zlacz i czegos tam jeszcze nie wiem bo nie ja robilem. Jesli to kostka (tez wymienialem niedawno) to raczej podczas przekrecania gasna wszystkie kontrolki i rozrusznik kreci, ale silnik nie zaskoczy. Kostka okolo 20 zl wymiana 50 zl.
Zderzak, zalezy jak uszkodzony, ale sa przeciez firmy ktore naprawiaja. Jak nie to latwo sie zorientowac na necie w cenach.
[quote=""fanbmw""]mam podobne problemy, po otwarciu i zamknięciu drzwi kluczykiem słychać buczenie po prawej stronie w okolicy drzwi i z tyłu w bagażniku.[/quote]
bo w bagażniku własnie po prawej stronie tuż za lampą znajduje sie pompka centralnego zamka. W 6n fabrycznie montowali pneumatyczny centralny zamek.
Jeśli buczy tylko chwilkę i zamyka/otwiera to ok, jeśli dłużej słychać dźwięk pracującej pompki, to w układzie jest nieszczelność.
[quote=""krzychu20""][quote=""fanbmw""]mam podobne problemy, po otwarciu i zamknięciu drzwi kluczykiem słychać buczenie po prawej stronie w okolicy drzwi i z tyłu w bagażniku.[/quote]
bo w bagażniku własnie po prawej stronie tuż za lampą znajduje sie pompka centralnego zamka. W 6n fabrycznie montowali pneumatyczny centralny zamek.
Jeśli buczy tylko chwilkę i zamyka/otwiera to ok, jeśli dłużej słychać dźwięk pracującej pompki, to w układzie jest nieszczelność.[/quote]
U mnie właśnie jest tam nieszczelność, słychać lekkie syczenie, pytanie czym to uszczelnić?
Da się ją rozmontować i zmontować bez problemu?