Deska przed 97 a po 97 - kolorystyka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

Deska przed 97 a po 97 - kolorystyka

Post autor: gontash »

Witam
Sprawa jest prosta - mam mozliwość kupna deski z nowszej Polówki (po 97r) no ale bez poduchy. Mam z koleji tą starszą poduche. Wydaje mi się że fizycznie będzie pasować, ale nie wiem jak jest z kolorystyką oraz rodzajem powierzchni w tej nowszej wersji. Tak więc mam pytanie - czy będzie zauważalna różnica pomiędzy poduchą pasażera a tapicerka z nowej wersji. Proszę o odpowiedź bo jutro mam dać znać czy biorę tą deche.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Ja dziś montowałem boczki z polo po małym lifcie (moje jest przed, rok 96), nie ma żadnej różnicy w kolorystyce, przynajmniej między moją deską a tymi nowszymi boczkami.
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

Jak nie ma różnicy pomiędzy boczkami a deską, czyli powinna grać gitara.

Ciekawi mnie czy nię bedzie problemów montażowych ze starszą poduchą ??? MOże ktoś z kolegów już kiedyś coś takiego robił???
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

z tego co widziałem to przed liftem były 3 kolory deski rozdzielczej, a po licie 2 , przed był ( czarny, szary i niebieski) a po ( czarny i szary) na forum (starym) były zdjęcia polo z deską w wersji niebieskiej. A co do zaślepki air bagu to po liftingu jest nieco inna gdzyż ma inne przetłocznie + jest trochę inna w dotyku i na tyle by było różnic
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

A to ciekawa sprawa z tymi kolorami, mi sie wydawało że sa tylko różne odcienie szarego. Lecz to mogło wynikać tylko ze światła w zrobionych zdjęciach. Tak jak przeglądam zdjęcia poduch to wydaje mi sie że starsza jest troszeczkę dłuższa, i przez to nie ma możliwości zamontowania schowka tak jak jest to w nowszej wersji deski.

Gdy wymienie poduche na nowszą to komputer nie wyrzuci mi błędu poduszki powietrzenej. Nowa poducha jest plug&play ze starą???

Obrazek
Obrazek
Wyglądają na prawie identyczne :acute:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 12:11 przez gontash, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

jesli chodzi o początek tematu to struktura deski przed i po lifcie jest inna, po lifcie jest bardziej gładka, pozatym poduszka pasażera przed i po lifcie również się różni... po lifcie ma ładniejszy napis i nie jest dzielona w połowie jak przed liftem
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

A jest plug&play w sensie elektrycznym ???
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

tego to nie wiem nigdy takiego swapa nie robiłem, ale co to za problem jak poduszke po lifcie na allegro mozna kupic za okolo 60pln
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

No by już żadnego nie było, jak bym miał pewność że nie będzię problemu z podłączeniem do starszego sterownika.
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

Z podmianką poduchy to bym uważał.
Przeczytaj sobie koniecznie ten artykół,
trzecia część mówi o instalowaniu używaków...

http://tylik.motogrono.pl/sprawdz-airbag-cz-i/
http://tylik.motogrono.pl/sprawdz-airbag-cz-ii/
http://tylik.motogrono.pl/sprawdz-airbag-cz-iii/
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

Pouczający artykuł - który wyjawia problem wymiany poduchy powietrznej z praktycznie nie znanego pochodzenia :closedeyes:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”