Dziwny dzwięk przy odpalaniu!!!

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Dziwny dzwięk przy odpalaniu!!!

Post autor: Misiek86V »

Witam mam problem przy odpalaniu mojej Polówki 1.9 TDi słychać na chwilkę jakiś dziwny dźwięk.
Tutaj link do filmiku z tym dzwi ekie ja mam tak samo.h

http://www.youtube.com/watch?v=aNSy6jHmKYc

Pozdrawiam
r
riggs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: riggs »

Problem z rozrusznikiem.Bendiks nie chowa się tuż po odpaleniu i przez chwile pracuje razem z silnikem potem przyciera o zęby wieńca koła zamachowego.Silnik OK!!Ale będziesz musiał pomyśleć o zrobieniu rozrusznika za jakiś czas bądz jeśli masz finanse to od razu.Możesz też zrobić go sam jeśli potrafisz.Na necie jest sporo instrukcji i opisów jak zrobić z rozrusznikiem.
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Wielkie dzięki kolego za podpowiedz bałem się ze to coś z silnikiem ja nim w zimę trochę pokręciłem i chyba dlatego:)
Pozdrawiam:)
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Witaj kolego ponownie a wiesz ile może mniej więcej kosztować mnie tak naprawa:)
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedz:)
r
riggs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: riggs »

[quote=""Misiek86V""]Witaj kolego ponownie a wiesz ile może mniej więcej kosztować mnie tak naprawa:)
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedz:)[/quote]
Ja kiedyś kolego pojechałem do elektryka bo miałem taki problem że mi ciężko kręcił i czasami zamiałczał i mówię mu co i jak i pytam ile naprawa a on na to:Panie nie wiem jak rozbiorę i będę widział co jest nie tak to będę wiedział ile.Powiedział że może kosztować 150 zł a może równie dobrze 350 zl tak więc trudno mi powiedzieć.Dlaczego?Dlatego że u ciebie jest bendix ale nie wiadomo czy oprócz tego nie okaże się że jeszcze np tulejki bądz szczotki mogą być już nie najlepsze ,stąd nie mogę ci powiedzieć.Problem który u ciebie występuje to ewidentnie bendix ale jak już elektryk wyciągnie rozrusznik i się na przykład okaże że tulejki już nie rewelacyjne i szczotki też to automatycznie podniesie koszta a wiadomo że jak już go wyciągnie i oprócz bendixa będzie coś jeszcze to nie warto robić tylko bendixa bo po jakimś czasie wyskoczy coś nowego i znowu trzeba będzie robić stąd lepiej zrobić od razu to i tamto.Dlatego kolego nie powiem ci jakie koszta bo sam nie wiem.Ale jak masz czas to sam wyciąg rozrusznik i go zrób to tylko cię będzie kosztować tyle co części czyli dużo taniej niż u elektryka.Na necie jest sporo instrukcji nawet foto jak go zrobić po kolei.Jakbyś chciał robić sam to tulejki i szczotkotrzymacz ze szczotkami kosztują pare złotych a co do bendixa to nie wiem ile kosztuje ale nie za wiele.
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”