Problem z rozrusznikiem.Bendiks nie chowa się tuż po odpaleniu i przez chwile pracuje razem z silnikem potem przyciera o zęby wieńca koła zamachowego.Silnik OK!!Ale będziesz musiał pomyśleć o zrobieniu rozrusznika za jakiś czas bądz jeśli masz finanse to od razu.Możesz też zrobić go sam jeśli potrafisz.Na necie jest sporo instrukcji i opisów jak zrobić z rozrusznikiem.
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!
[quote=""Misiek86V""]Witaj kolego ponownie a wiesz ile może mniej więcej kosztować mnie tak naprawa:)
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedz:)[/quote]
Ja kiedyś kolego pojechałem do elektryka bo miałem taki problem że mi ciężko kręcił i czasami zamiałczał i mówię mu co i jak i pytam ile naprawa a on na to:Panie nie wiem jak rozbiorę i będę widział co jest nie tak to będę wiedział ile.Powiedział że może kosztować 150 zł a może równie dobrze 350 zl tak więc trudno mi powiedzieć.Dlaczego?Dlatego że u ciebie jest bendix ale nie wiadomo czy oprócz tego nie okaże się że jeszcze np tulejki bądz szczotki mogą być już nie najlepsze ,stąd nie mogę ci powiedzieć.Problem który u ciebie występuje to ewidentnie bendix ale jak już elektryk wyciągnie rozrusznik i się na przykład okaże że tulejki już nie rewelacyjne i szczotki też to automatycznie podniesie koszta a wiadomo że jak już go wyciągnie i oprócz bendixa będzie coś jeszcze to nie warto robić tylko bendixa bo po jakimś czasie wyskoczy coś nowego i znowu trzeba będzie robić stąd lepiej zrobić od razu to i tamto.Dlatego kolego nie powiem ci jakie koszta bo sam nie wiem.Ale jak masz czas to sam wyciąg rozrusznik i go zrób to tylko cię będzie kosztować tyle co części czyli dużo taniej niż u elektryka.Na necie jest sporo instrukcji nawet foto jak go zrobić po kolei.Jakbyś chciał robić sam to tulejki i szczotkotrzymacz ze szczotkami kosztują pare złotych a co do bendixa to nie wiem ile kosztuje ale nie za wiele.
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!