Wymiana zegarów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamil9530
Raczkujący
Raczkujący

Wymiana zegarów

Post autor: kamil9530 »

Witam.Posiadam polo 1.7 sdi.Mam pytanie czy licznik(zegary)będą pasowały od polo 1.9
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

to zalezy na jakie chcesz zmienic i co ci da zmiana od 1,9 :?:
k
kamil9530
Raczkujący
Raczkujący

Wizualnie jest taki sam od polo 6N tylko silnik był w tej polówce 1.9.Zegary są mi potrzebne do zmodyfikowania podświetlenia od p.Chamerskiego.Mój model 6N 1998 1.7SDI.Na szrocie chcą 100zł.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="kamil9530"]Wizualnie jest taki sam od polo 6N tylko silnik był w tej polówce 1.9.Zegary są mi potrzebne do zmodyfikowania podświetlenia od p.Chamerskiego.Mój model 6N 1998 1.7SDI.Na szrocie chcą 100zł.[/quote]
No ciekawe podejście. A nie możesz wyjąć zegarów, zamontować zestawu i wsadzić spowrotem?? Myślę że wyjdzie taniej.
k
kamil9530
Raczkujący
Raczkujący

Dalej nie mam odpowiedzi.Wymiana podświetlenia w polówce nie polega na wyjęciu i wsadzeniu np.żarówki z oprawką, jest to manewr na tyle skomplikowany,polegający na precyzyjnym wylutowaniu około 20 diód wraz z rezystorami no i oczywście montaż nowego podświetlenia co lutownicą transformatorową jest niewykonalne.Zamierzam kupione zegary dać do elektronika.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="kamil9530"]Dalej nie mam odpowiedzi.Wymiana podświetlenia w polówce nie polega na wyjęciu i wsadzeniu np.żarówki z oprawką, jest to manewr na tyle skomplikowany,polegający na precyzyjnym wylutowaniu około 20 diód wraz z rezystorami no i oczywście montaż nowego podświetlenia co lutownicą transformatorową jest niewykonalne.Zamierzam kupione zegary dać do elektronika.[/quote]
No co ty nie powiesz :)
Sam to robiłem więc wiem o co kaman. Nie można było tak na początku napisać?? Jak masz troche pojęcia o lutowaniu, to kup za 10-20 zł lutownicę z cienkim grotem i do dzieła. Zobaczysz ile to radości daje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”