Pomoc przy podłączani centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
marcinparada
Newbie
Newbie
Kontakt:

Pomoc przy podłączani centralnego zamka

Post autor: marcinparada »

Witam wczoraj podłączałem zakupiony przez allegro centralny zamek, walczyłem z nim 6 godzin - udało się. Siłowniki zamocowane idealnie, kable rozprowadzone, działa na pilocika ;)

Tylko nieporadziłem sobie z podłączeniem pod kierunkowskazy aby migały jak się otwiera/zamyka ;/ nie wiedziałem gdzie mam się wpiąć. Czy mógłby mi ktoś pokazać na zdjęciu jakimś gdzie mam się tymi dwoma kabelkami podłączyć? Tylko proszę o zdjęcie, nie schemat ;)

Z góry wielkie dzięki i nie polecam montowania samemu centralnego zamka chyba, że ktoś ma dużo czasu a mało pieniędzy ;)
Obrazek
Yellow Power!!!
w
workinger
Newbie
Newbie

Post autor: workinger »

marcinparada
jeśli masz miernik to wepnij się w masę a w lewym progu tuż koło wajchy do otwierania klapy masz całą wiązkę przewodów która idzie np. do tylnych świateł bodajże , po kolej nakówaj kabelki aż znajdziesz migający 12v {tylko włącz awaryjne}.
m
maziunia
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: maziunia »

Zdejmij próg i poszukaj we wiązce kabla czarno/zielonego (uwaga są trzy takie we wiązce) i czarno/białego... po wiązce podążaj w stronę kierownicy i tam podepnij się pod kable.
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

W polo z magistralą can trzeba podpiąć się przy skrzynce sterującą elektryką. Kabelki czarno-biały oraz czarno-zielony. W starszych bez can-u proponuję zdjąć osłony kolumny kierownicy i podpiąć się pod przewody przy drzwigni kierunków. Kolory przewodów zapewne takie same.
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

tylko ze 6N1 nie miala cana.
r
robercikj100
Newbie
Newbie

Post autor: robercikj100 »

A ja mam pytanie jakiego typu diody potrzebne są do rozdzielenia sygnału na kierunki, czy wystarczą takie 1A czy jakieś mocniejsze trzeba? Może ktoś mógłby podać jakiegoś linka z tymi diodami>
Awatar użytkownika
Pestka772
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pestka772 »

z tego co pamietam to chyba około 4 amper, ale nie jestem pewien,było na forum wystarczy poszukać ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”