Witam.
Od jakiegooś czasu mam problemy z przygasaniem zimnego silnika tzn. po odpaleniu zimnego silnika rano, przy próbie ruszenia z miejsca silnik przygasa a nawt czasem zgaśnie. Po powtornym odpaleniu silnik pracuje już normanlnie. Dodam że przepustnica jest czysta.
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to prosze napiszcie. Z góry wielkie dzięki.
jak za pierwszym razem przygasa a za drugim odpala normalnie to bardzo możliwe że pompa paliwa podaje za mało paliwa, Sprubój przekręcić kluczyk aż zaświecą się kontrolki tak żeby nie odpalił silnik , wyłączyć spowrotem, przekręcić znowu do zapalenia kontrolek i odpalić silnik jak zapali od razu i nie zgaśnie przy ruszaniu to pompa już nie domaga bo w momencie przekręcenia kluczyka jak zapalają się kontrolki włącza się pompa i podaje paliwo.
Tak też zrobilem. przekręciłem kluczyk, pompa zrobiła ciśnieni, wróciłem kluczyk przekręciłem ponownie, odpalilem silnik i ruszyłem bez problemu. Ale podczas większych prędkościach obrotowych silnika nic się nie dzieje, silnik pracuje normalnie. Dodam jeszcze że auto mam zasilane LPG. Wtryski paliwa nie pracują dlugo, i myślę że może są lekko zapieczone i spocządku sie przycinają, jak trochę popracują to sie rozruszają i chodzą normalnie.
[quote=""lenad""]Witam.
Od jakiegooś czasu mam problemy z przygasaniem zimnego silnika tzn. po odpaleniu zimnego silnika rano, przy próbie ruszenia z miejsca silnik przygasa a nawt czasem zgaśnie. Po powtornym odpaleniu silnik pracuje już normanlnie. Dodam że przepustnica jest czysta.
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to prosze napiszcie. Z góry wielkie dzięki.[/quote]Pytanie podstawowe sprawdzałeś czy gaśnie tylko na gazie czy zarówno na benzynie jak i na gazie??Problem może tyczyć się wyłącznie instalacji gazowej jeśli tak się dzieje tylko na gazie.
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!