[6n2] Kilka problemów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Kilka problemów

Post autor: suinam »

Witam
Od pół roku jestem posiadaczem 6N2 rocznik 2001. Od niedawna mam z nim kilka problemów:
Pierwszy to wycieraczki przednie. Nie działają. Zatrzymały się w pewnej pozycji i dalej nie drgną. Od czasu do czas ruszą o parę centymetrów. Rzadko wrócą na swoje miejsce. Wcześniej był z nimi problem przy większym deszczu działała tylko opcja najszybszej pracy. Od wczoraj już nawet to nie działa. Co może być z nimi ie tak? Jakieś sugestie?
Drugi problem polega na tym, że w momencie szybszej jazdy, powiedzmy 60 km/h na zakręcie, bądź łuku w prawą stronę słychać takie jakby buczenie, mniej więcej w stylu jakby samochód jechał szybko na kocich łbach. Co może w tym przypadku być nie tak? Co sprawdzić, na co zwrócić uwagę? Sprawdzałem auto na szarpakach i nic nie wykazało, z łożyskami też było OK.
Trzeci problem polega na tym, że nie działa mi obieg powietrza wewnątrz samochodu (ten przycisk pod pokrętłami nawiewów). Po włączeniu nic się nie dzieje.
Proszę o sugestie co sprawdzić, gdzie szukać itp.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Co do wycieraczek to miałem to samo i trzeba było rozebrac mechanizm, przesmarowac trzpienie i wymienic silnik bo spalil sie mi akurat 1 bieg. Sprawdz czy ci nie stoi woda w podszybiu.
Co do buczenia hmm na pewno łożysko jest ok ? Sprawdź przegub.
3 problem hmm może się spalił silniczek od obiegu.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
s
sikszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sikszak »

wewnętrzny obieg w 6n2 tak mi się wydaje działa na kilku położeniach kierunku na dmuchu. Chyba nie działa jak pokrętło est skierowane na nadmuch na szybę przednią
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote="sikszak"]wewnętrzny obieg w 6n2 tak mi się wydaje działa na kilku położeniach kierunku na dmuchu. Chyba nie działa jak pokrętło est skierowane na nadmuch na szybę przednią
[/quote]
dokładnie tak jeżeli jest włączony nadmuch na przednią szybę nie włączysz obiegu wewnętrznego sprawdź czy działa w innych położeniach
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”