Jaka nawigacja do 500zł ?

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

http://www.allegro.pl/item895920349_naw ... _nowa.html
mam taką, jest zajefajna, duży ekran, program IGO 8.0 w standarcie, podmiana na IGO 8.3 łatwa, pomogę z wgraniem, oraz odblokowaniem
s
sztab antypiracki
Newbie
Newbie

Post autor: sztab antypiracki »

[quote=""oko84""]A ja powiem tak załatwiłem ojcu nawi z biedronki za 150 zeta i wgrałem o niej AUTOMAPE EU i śmiga bez zastrzeżeń a jeździ po całej europie i zawsze do celu go doprowadziła[/quote]

Sztab antypiracki informuje, że paserstwo programów komputerowych – zarówno umyślne, jak i nieumyślne – może także podlegać odpowiedzialności karnej przewidzianej w Kodeksie karnym, tj. karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat 2 lub – w wypadku paserstwa nieumyślnego – karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2, jakkolwiek w wypadku znacznej wartości rzeczy paserstwo nieumyślne zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat.

Podstawa prawna: art. 291 i 292 w związku z art. 293 Kodeksu karnego

Ponadto, osoba, która usuwa lub obchodzi techniczne zabezpieczenia przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu (w tym: muzyka, film, program komputerowy, gra komputerowa) w celu bezprawnego korzystania z utworu musi się liczyć z odpowiedzialnością cywilną przewidzianą w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. obowiązkiem zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.

Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 w zw. z art. 79 ust. 6 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

Kupiłem Larka 43.1 i mam parę pytań bo jestem zielony w temacie nawigacji.
1. W instrukcji pisze że "przed rozpoczęciem użytkowania zarejestruj mapa map w serwisie mapamap.pl" czy to jest potrzebne?

2. Jak zrobić te ustawienia, bo szukałem i w opcjach nic takiego nie ma.

Synchronizuj czas z GPS ? wyłączone (brak zaznaczenia),

GPS podłączony do portu ? Auto(COM7)

Prędkość odczytu portu ? 9600 bps

Kompensuj opóźnienie sygnału ? 1 s

Ignoruj odchylania GPS ? Średnie

Otwieraj port tylko gdy używany ? włączone

Czytaj port w oddzielnym wątku ? wyłączone

Częstotliwość odczytu portu GPS ? 1 s (1 Hz)

Edit: 3. Jak wgrać automap?
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""Luki38""]1. W instrukcji pisze że "przed rozpoczęciem użytkowania zarejestruj mapa map w serwisie mapamap.pl" czy to jest potrzebne? [/quote]
jak zaczniesz cos kombinowac z navi i ci padnie mapamap to ze strony imagis pobierzesz kopie.
[quote=""Luki38""]2. Jak zrobić te ustawienia, bo szukałem i w opcjach nic takiego nie ma. [/quote]
To jest do Automapy
[quote=""Luki38""]3. Jak wgrać automap?[/quote]
jest opisane na forum my-navia
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Luki38""]3. Jak wgrać automap?[/quote]
Kupujesz program, instalujesz na karcie pamięci lub w urządzeniu (no chyba że AM już jest kupiona na karcie) i ot całe ajwaj :
Więcej na PW.

Ps. Luki38 na przyszłość edytuj swoje poosty zamiast pisać jeden pod drugim.
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

OK. Już zrobiłem
v
vanquisz
Początkujący
Początkujący

Post autor: vanquisz »

Jak już dużo osób powyżej napisało, polecam Mio Moov 500.
Odblokowanego można kupić na allegro już za 370zł
Awatar użytkownika
Gerbit
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: Gerbit »

Kupilem na eBay niedrogi "bezmarkowy" sprzecik 4.3 cala z systemem WIN CE 5.0.
http://cgi.befr.ebay.be/ws/eBayISAPI.dl ... K:MEWNX:IT
Sprzedajacy przysyla go z Igo8 i mapami 2009 do wyboru (np cala Europa).

Sprzet przyjmuje wszystko co sie zaladuje na karte SD, wiec jest mozliwosc odpalenia innych aplikacji i map. sprzedawca daje SD o pojemnosci 2GB, ale mozna uzywac nawet 8GB, co pozwala na zainstalowanie menu z roznym softem do wyboru! Od czasu, gdy go nabylem, kilkoro znajomych poprosilo o to samo. Wszyscy zadowoleni :D

Bardzo przyjemna relacja jakosci do ceny, a cena nie przekracza 60 euro. za 90 euro mozna dostac nowszy model o przekatnej 5 cali, i karcie MIcroSD 4GB (wchodzi wiecej map lub dodatkowy soft)

Jedyny mankament....na polecona przesylke z Azji czekamy nawet do miesiaca.

http://cgi.befr.ebay.be/ws/eBayISAPI.dl ... K:MEWNX:IT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”