Polo gaśnie i nie chce odpalić.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ula825
Newbie
Newbie

Polo gaśnie i nie chce odpalić.

Post autor: ula825 »

Mam polo z 95 r. kat 1,4 benzyna .
Nie dawno wymieniłam akumulator , przy wymianie akumulatora sprawdzono ładowanie wszystko było ok . po jakimś czasie auto zaczęło tracić moc . Wygląda to tak, że wsiadam odpalam auto jadę nagle auto traci moc aż w końcu staje czasem gaśnie ale nie zawsze częściej jest tak,że nie ma siły żeby ruszyć, czasem zdarza się że za nim auto zacznie tracić moc czuć z wywietrznika zgniłym jajkiem.Gdy auto zgaśnie próbuje je odpalić , po jakimś czasie auto odpala , jadę i sytuacja się powtarza. Gdy auto stanie i nie ma siły dalej jechać pochodzi chwilę ja wciskam co chwila pedał gazu i po chwili jadę ale sytuacja się powtarza .Proszę o pomoc.
ula825
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Podjedź do szpecjalistów od tłumików. Niech Ci sprawdzą, czy przypadkiem katalizator nie jest zatkany.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
ula825
Newbie
Newbie

Tak ale oni stwierdzili ,że katalizator jest ok. a mechanicy nie wiedzą co jest tym bardziej ,że to się dzieje raz na jakiś czas np.przed wczoraj nie wczoraj jak jechałam do pracy to z 4 razy ale jak wracałam to już nie dziś tez jest ok .
Nie mam pojęcia co jest .
ula825
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

A na diagnostyce byłaś?
Takie objawy na pewno zostawią ślad w komputerze w postaci błędów.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
szkodnik
Początkujący
Początkujący

Post autor: szkodnik »

przyczyna może być w syfiastym paliwie ja tak mam zawsze po zatankowaniu na orlenie...
zatankuj V-power racing i posmigaj troche żeby się poczyścił układ możesz tez dolac dodatek do czyszczenia wtrysków może też pompa paliwa przerywać trzeba to sprawdzić
Awatar użytkownika
ula825
Newbie
Newbie

Ok dzięki . Jak na razie jest ok. Zalałam innego paliwa i smiga
ula825
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”