Witam szanowne grono. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Mam vw z 2004r. 1.4,16v ben. Nie wiem co się dzieje, po tych mroźnych dniach pojawiły się zacieki na podsufitce, mokre plamy, gdy były mroźne dni to tego nie było. Co prawda jeżdżę na klimie no ale to chyba nie przeszkadza w końcu po to jest. Nie wiem jaka jest tego przyczyna? Może ktoś z kolegów spotkał się z podobnym problemem, jeśli tak to proszę o pomoc :beg: . Będę wdzięczny za udzielone rady. Pozdrawiam
Hmm trudno powiedzieć.Ja kiedyś miałem też mokrą podsufitkę ale to bywało kiedy padał uporczywy deszcz i się okazało że uszczelka od przedniej szyby gdzieś podcieka.A w twoim przypadku trudno ocenić.Może też ci puszcza uszczelka i podlewa podsufitkę ale trochę dziwne że po mrożnych dniach.A może kiedy po mrożnych dniach jeżdziłeś i miałeś dużo śniegu na dywanikach śnieg się roztopił od ciepła a póżniej kiedy zostawiłeś rozgrzane auto to lekko odparowała woda i zawilgła podsufitka?Tyle że taki scenariusz to by opiewał jedynie na wilgotną podsufitkę a nie mokrą.Tak jak ci mówię u mnie uszczelka przedniej szyby puszczała ale to bylo tak że kiedy bardzo padało to mi kapała woda do środka.Musisz poobserwować w jakich warunkach ona jest mokra i czy to się często zdarza i dokładnie w jakich miejscach.Na razie bym nie interweniował tylko obserwował a jak już będziesz pewien co jest na rzeczy wtedy interwencja.Pozdrawiam.PS a masz szyberdach??
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!