[6n2] zawiecha pływaka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Hof
Newbie
Newbie

[6n2] zawiecha pływaka

Post autor: Hof »

mam taka sytuacje. Wczoraj zatankowałem do pełna auto i pojechałem w trasę. Zrobiłem 150 km a wskaźnik ani drgnie na dół. Miał ktoś podobną sytuację? da się jakoś temu zaradzić? może od góry pompy paliwa?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Hof
jak zatankowales pod korek to normalne :) polówki tak mają, ze jak jest full to trzeba troche km zrobic zeby wskazówka zaczęła opadać :)

z reguły do połowy skali wskazówka spada powoli, pozniej w dwa razy szybszym tempie :) nie przejmowałbym sie tym, zrob jeszcze troche km i napewno zacznie spadac....
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

potwierdzam to co pisze paffcio, ten typ tak ma,
ja np zostawiam auto na pochylym terenie i jak odpalam rano to nawet jak jest pol baku to wskazowka jest na rezerwie przez pare minut, zapala sie dumnie kontrolka dystrybutora, i jak juz mowilem wskazowka idzie w gore po paru minutach na 1/2 baku a dystrybutorek sie swieci do nastepnego tankowania.
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

Post autor: gokart »

Koledzy mają racje jak kupiłem polówke to byłem w siódmym niebie jak po 200 km wskazówka lekko drgnęła w dół :shock:

pomyśłałem pali mniej niź niejeden nowoczesny diesel :yahoo: jak bardzo się myliłem :cry: ale aż tak źle też nie jest :oki:
Awatar użytkownika
Hof
Newbie
Newbie

Ok poczekam zobaczę :) ale na razie po 150 km nie drgnęła o milimetr :) dzięki za podpowiedzi :good:
Awatar użytkownika
adas110780
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adas110780 »

u mnie to samo, po 170km zaczyna iść w dół, a od połowy to leci faktycznie szybciej :grin:
Obrazek
moje POLO <a class=\"postlink-local\" href=\"http]Obrazek[/url]
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zielony_fr »

ja jak tankuje okolo 50 litrow w zbiornik z odpowietrzeniem to robie 300 km i dopiero wskazowka spada :D
Awatar użytkownika
Hof
Newbie
Newbie

dziś po 200 km drgnęła na dół :) dzięki za odpowiedzi bo już chciałem coś tam grzebać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”