[6N] 6n zrobić na 6n2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jpp
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jpp »

Tylna klapa z tego co pamiętam nie pasuje idealnie. Ktoś tu kiedyś pisał ze jest troszeczkę krótsza.
Krótsza nie jest, ale fakt - po zamknięciu widoczne jest dosłownie minimalne wybrzuszenie ponad obrys tylnych lamp. Nie ma ono wpływu na codzienną eksploatację.
Pozdrowienia.
k
kanarek
Newbie
Newbie

Post autor: kanarek »

nie no wsumie masz racje doman, wkoncu laczy nas ta sama pasją ktorą jest VW polo i chyba naprawde nie warto sie kłócić, sorki za moje wypowiedzi. Wkoncu wspolna pasja powinna byc wazniejsza niz drobna różnica zdań :jee:
:pub:
I tym optymistycznym akcentem koncze swoją wypowiedz, i
zycze wszystkim dobrej nocy ;)
w
wianek
Newbie
Newbie

Post autor: wianek »

Witam wszystkich ,jestem nowy na forum więc proszę mnie nie linczować

jak w temacie od dawna chcę założyć do mojej polówki (6n) przód od 6N2
zakupiłem już wszystkie potrzebne części a mianowicie maskę , lampy,kierunki pas przedni oraz błotniki na które radzę zwracać szczególną uwagę przy zakupie (błotniki w 6n2 występują w 2 wersjach tzn razem z progiem i bez nie wiem od czego to zależy ale można spotkać różne zarówno w wersji 5 jak i 3 drzwiowej .Sam się zagapiłem i kupiłem błotnik bez proga :/ w 6n występują błotniki wyłącznie z progiem

Co do tyłu to zderzak z 6n2 nie podejdzie bez przeróbek ponieważ tylne błotniki w 6n2 są inaczej wyprofilowane (lekko zaokrąglone przy końcach zderzaka :/ ) ale nad wymianą zderzaka bd myślał później .

Zamontowałem już tylną klapę od 6n2 lecz też napotkał mnie mały problem , nawet 2 :P a mianowicie klapa od nowszego modelu jest delikatnie wypuklej sza i pojawiły się szczeliny przy lampach (na to byłem przygotowany i myślę że lampy od 6n2 załatwią sprawę jak ktoś takie ma na sprzedaż to niech się odezwie )

Kolejny problem który mnie spotkał to że po zatrzaśnięciu klapy nie mogę jej otworzyć od zewnątrz , coś blokuje , mogę to zrobić od środka ale strasznie ciężko jest odciągnąć ten drucik od zamka aby klapa odskoczyła .

Wydaje mi się że to kwestia regulacji zamka , bo chyba klapa nie może być dłuższa ?

Jeśli ktoś już próbował takiej przeróbki i miał taki problem to proszę o rady :D

Wkrótce wstawię zdjęcia Polo z klapą od 6n2 a niebawem kolejne problemy związane z wymianą ryjka na 6n2 oraz foto relację z całej przekładki

Na razie czekam aż się trochę ociepli bo mam nieogrzewany garaż
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

wianek
Zamki klapy w 6N i 6N2 chyba się delikatnie różnią, dlatego możesz mieć problemy z jej otwarciem. Co do zderzaka tylnego - większość osób robi to tak, że góra jest od 6N, a dół od 6N2, ale wtedy zderzaki sa bez listew. Tak ma to zrobione mój guru jeżeli chodzi o mody karoserii - Jeroen Leenders z Holandii. Z tym, że tam lampy przednie, błotniki i maska są z 6N, jest tylko spasowany dół zderzaka z 6N2 tak z przodu jak i z tyłu.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
w
wianek
Newbie
Newbie

Post autor: wianek »

Dzięki za podpowiedz , mam gdzieś jeszcze starą klapę więc postaram się przełożyć zamek .

Kolejny problem elektryka została z 6N a tam jest żarówka H4, która miała w sobie mijania i drogowe. Podczas włączania drogowych gasły mijania. Teraz to nie ma sensu bo są za to odpowiedzialne dwie, różne żarówki więc trzeba to zmienić wie ktoś może jak ?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote="wianek"]Dzięki za podpowiedz , mam gdzieś jeszcze starą klapę więc postaram się przełożyć zamek .

Kolejny problem elektryka została z 6N a tam jest żarówka H4, która miała w sobie mijania i drogowe. Podczas włączania drogowych gasły mijania. Teraz to nie ma sensu bo są za to odpowiedzialne dwie, różne żarówki więc trzeba to zmienić wie ktoś może jak ?[/quote]
przeróbka to temat rzeka...trochę jest rzeczy do robienia...na forum w dziale "Projekty Klubu oraz nasze Auta" jest temat, gdzie było przerabiane 6n na 6n2, ale niestety dopóki nie będziesz klubowiczem, nie masz dostępu do tych tematów...więc pora wstąpić w nasze szeregi :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

[quote="Toto"][quote="wianek"]Dzięki za podpowiedz , mam gdzieś jeszcze starą klapę więc postaram się przełożyć zamek .

Kolejny problem elektryka została z 6N a tam jest żarówka H4, która miała w sobie mijania i drogowe. Podczas włączania drogowych gasły mijania. Teraz to nie ma sensu bo są za to odpowiedzialne dwie, różne żarówki więc trzeba to zmienić wie ktoś może jak ?[/quote]
przeróbka to temat rzeka...trochę jest rzeczy do robienia...na forum w dziale "Projekty Klubu oraz nasze Auta" jest temat, gdzie było przerabiane 6n na 6n2, ale niestety dopóki nie będziesz klubowiczem, nie masz dostępu do tych tematów...więc pora wstąpić w nasze szeregi :grin:[/quote]

moim zdaniem twoje kombinacje mijają sie z celem jak ci sie podoba 6 n2 to sobie kup a nie kombinujesz 6n2 jakbyś sie uparł to za 8 tysi kupisz a jak zaczniesz 6n przerabiać 6n2 to auto straci wygląd. środek też zamierzasz przekładać od 6n2?? z tym możesz mieć problem bo środek 6n2 jest całkiem inny niż w 6n2
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote="jacekszymek1"]moim zdaniem twoje kombinacje mijają sie z celem jak ci sie podoba 6 n2 to sobie kup a nie kombinujesz 6n2 jakbyś sie uparł to za 8 tysi kupisz a jak zaczniesz 6n przerabiać 6n2 to auto straci wygląd. środek też zamierzasz przekładać od 6n2?? z tym możesz mieć problem bo środek 6n2 jest całkiem inny niż w 6n2[/quote]
Bladzisz kolego.Jak bys czytam dokladnie,to bys wiedzial,ze z tym nie ma tez wiekszych problemow.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote="przem_polo"][quote="jacekszymek1"]moim zdaniem twoje kombinacje mijają sie z celem jak ci sie podoba 6 n2 to sobie kup a nie kombinujesz 6n2 jakbyś sie uparł to za 8 tysi kupisz a jak zaczniesz 6n przerabiać 6n2 to auto straci wygląd. środek też zamierzasz przekładać od 6n2?? z tym możesz mieć problem bo środek 6n2 jest całkiem inny niż w 6n2[/quote]
Bladzisz kolego.Jak bys czytam dokladnie,to bys wiedzial,ze z tym nie ma tez wiekszych problemow.[/quote]

może i wejdzie ale moje zdanie jest takie że jak jest 6n to niech będzie 6n a jak 6n2 to niech bedzie 6n2 to wyjdzie taki wiejski tuning heh:D
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Wcale nie taki wiejski, bo nie ma tu ton siatexów i szpachli. Jeżeli ktoś chce tak modzić, to jego rzecz. Ja też wolałbym kupić 6N2 niż przerabiać 6N, ale tu nie o to chodzi. Wnętrze pasuje bez przeróbek praktycznie, trzeba rzecz jasna deskę wymienić i przerobić licznik, żeby hulał w 6N, ale jest to do zrobienia. Oprócz tego boczki drzwiowe itd. Widziałem już projekt 6N z wnętrzem od Audi R8 plus deska rozdzielcza z TT I, więc naprawdę pomysłów może być mnóstwo, jeżeli wykonanie będzie dobre, to ja nie widzę przeszkód.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

jak ktoś chce przerabiać to niech przerabia :)
jacekszymek1 patrząc na Twoje podejście to większość projektów na forach zagranicznych i polskich jest wiejskim tuningiem i w ogóle mija się z celem :) ostatnio ktoś miał w podpisie taki bardzo fajny tekst: "gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia" :)

Obrazek

j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote="Toto"]jak ktoś chce przerabiać to niech przerabia :)
jacekszymek1 patrząc na Twoje podejście to większość projektów na forach zagranicznych i polskich jest wiejskim tuningiem i w ogóle mija się z celem :) ostatnio ktoś miał w podpisie taki bardzo fajny tekst: "gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia" :)[/quote]

to jest tylko moje zdanie chce to niech przerabia jak zobacze jak to wyjdzie to może zmienie zdanie co do przeróbek 6n na 6n2
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

...a jakbyś zaczął używać przecinków, to bym zmienił zdanie co do czytelności Twoich postów... :crazy:
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote="jacekszymek1"]to jest tylko moje zdanie chce to niech przerabia jak zobacze jak to wyjdzie to może zmienie zdanie co do przeróbek 6n na 6n2[/quote]
Projekt Olo i turzola.Te najbardziej znane.
Jak sie nie chce szukac,to wychodza takie wypowiedzi.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote="jacekszymek1"][quote="przem_polo"][quote="jacekszymek1"]to jest tylko moje zdanie chce to niech przerabia jak zobacze jak to wyjdzie to może zmienie zdanie co do przeróbek 6n na 6n2[/quote]
Projekt Olo i turzola.Te najbardziej znane.
Jak sie nie chce szukac,to wychodza takie wypowiedzi.[/quote]

sorki POSTARAM SIE POPRAWIĆ[/quote]
dobra Panowie, bo ta dyskusja nie wiele wnosi do tematu :) kolega niestety nie może zobaczyć projektów Olo i Turzola, bo są w Projektach Klubowych, gdzie mają dostęp tylko Klubowicze :)

od tego momentu proszę pisać tylko na temat, czyli co trzeba zmienić, ewentualnie jakieś zdjęcia, rady techniczne, itp.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”