Witam wszystkich ,jestem nowy na forum więc proszę mnie nie linczować
jak w temacie od dawna chcę założyć do mojej polówki (6n) przód od 6N2
zakupiłem już wszystkie potrzebne części a mianowicie maskę , lampy,kierunki pas przedni oraz błotniki na które radzę zwracać szczególną uwagę przy zakupie (błotniki w 6n2 występują w 2 wersjach tzn razem z progiem i bez nie wiem od czego to zależy ale można spotkać różne zarówno w wersji 5 jak i 3 drzwiowej .Sam się zagapiłem i kupiłem błotnik bez proga :/ w 6n występują błotniki wyłącznie z progiem
Co do tyłu to zderzak z 6n2 nie podejdzie bez przeróbek ponieważ tylne błotniki w 6n2 są inaczej wyprofilowane (lekko zaokrąglone przy końcach zderzaka :/ ) ale nad wymianą zderzaka bd myślał później .
Zamontowałem już tylną klapę od 6n2 lecz też napotkał mnie mały problem , nawet 2

a mianowicie klapa od nowszego modelu jest delikatnie wypuklej sza i pojawiły się szczeliny przy lampach (na to byłem przygotowany i myślę że lampy od 6n2 załatwią sprawę jak ktoś takie ma na sprzedaż to niech się odezwie )
Kolejny problem który mnie spotkał to że po zatrzaśnięciu klapy nie mogę jej otworzyć od zewnątrz , coś blokuje , mogę to zrobić od środka ale strasznie ciężko jest odciągnąć ten drucik od zamka aby klapa odskoczyła .
Wydaje mi się że to kwestia regulacji zamka , bo chyba klapa nie może być dłuższa ?
Jeśli ktoś już próbował takiej przeróbki i miał taki problem to proszę o rady
Wkrótce wstawię zdjęcia Polo z klapą od 6n2 a niebawem kolejne problemy związane z wymianą ryjka na 6n2 oraz foto relację z całej przekładki
Na razie czekam aż się trochę ociepli bo mam nieogrzewany garaż