POLO94 obrotomierz jak zainstalowac???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dadamen
Raczkujący
Raczkujący

POLO94 obrotomierz jak zainstalowac???

Post autor: dadamen »

...hmmm mam taki male pytanko....jak zainstalowac w samochodzie obrotomierz ..w samochodzie w ktorym nigdy nie bylo obrotomierza. Jak sie go podlcza i wogole jakies porady bym prosil co z czym sie je...jestem laikiem jesli chodzi o wszystko zwiazane z moto...
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma[/b][/color]..
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: puca999 »

Brat ostatnio kupił polówkę z 93 roku, 1.0 benzyna na monowtrysku i licznik mu szwankował- miał taki najbardziej podstawowy, bez zegara, ani nawet dziennego licznika kilometrów. Kupił licznik z obrotomierzem, cyfrowym zegarkiem itp i.... wszystko działa :D Obrotek również :) Wiecie moze czy w dieslu też by działał?
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Nie wiem jak w dieslu lecz w benzynie na 100% kładziono fabrycznie instalację pod obrotomierz, wystarczy kupić sprawny licznik z obrotomierzem i po założeniu wszystko będzie działać, nie zależnie od tego jaki silnik benzynowy posiadamy :)
Obrazek
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

W dieslu nawet jeśli będzie działac to skala trochę nie taka :P
Widziałem kiedyś na allegro diesla z takim obrotomierzem, skoro koleś się tym chwalił, musiało jakoś działac :P
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

W dieslu obrotomierz podłączony jest pod alternator inaczej jak w benzynie tam są podawane impulsy z układu zapłonowego oba są inaczej wyskalowane.
Awatar użytkownika
dadamen
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dadamen »

...mam benzynke i wlsnie na allegro zamowilem taki licznik, zoba cze kiedy mi przysla, wtedy dam odpowiedz.

-- Czw Gru 25, 2008 10:07 pm --

o i jeszcze zmieniam grilla z przodu, bedzie bez znaczka jak juz ulepsze wszystko to dam fotki, brakuje mi jeszcze plastikowe lewj lezki ktora jest przy nadkolu lewym tylnym, hmmm...
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma[/b][/color]..
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Obrotomierz tez mozna podlaczyc do cewki jak ktos ma nieoryginalny,w cewce jest taka zaslepka i tam sa 2 srubki,musimy podlaczyc impulsy do tej co pisze "1"
Obrazek
K
Keruj
Newbie
Newbie

Post autor: Keruj »

Ja założyłem obrotek z 125p poprowadziłem dodatkowe kabelki + i -a impulsy od cewki zapłonowej[odchyl taką klapkę tam są dwa styki 1i 15 do któregoś z nich bo już nie pamiętam].A samo zamontowanie w liczniku czy w innym miejscu - to kwestia Twojej wyobrażni i pomysłowości KERUJ
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Smialo zakladaj bedzie smigac. Po co VW mialby robic 2 wiazki, z przedowdem do obrotka i bez. Wieksze koszta produkcji. Swoja droga mialem kiedys golfa mk1 '78 rocznik i tam byla tez instalacja pod obrotek, kupilem zegary z obrotkiem i smigaly az milo. Musialem tylko 2 piny miejscami zamienic.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

kupiłem zegar z obrotkiem,ale instalacja miała zbędny kabalek nie wiadomo od czego (nie chciało mi się grzebać) który palił dróżki na płyce.
Odcięcie tego kabelka, i problem rozwiązany (razem z zegarami kupiłem wtyczkę z którą współpracowało, i było że mam zadużo kabli)
po tej operacji śmiga, z czego jestem zadowolony :)
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

witam!!
standardowo w kazdym 2f byla wiazka do obrotka nawet w dislu ,ja mam zegary z obrotkiem xD ,milo popatrzec na mine ludzi jak nagle na obrotku wskazowki wychodzi ponad skale :P ( ale juz nad tym pracuje :) ) ps: jak co to mam rozpiske pinow do licznika do 2f :) jakby ktos potrzebowal to na starym forum jest zamieszczona :)
pozdrawiam!!
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""alienek""],milo popatrzec na mine ludzi jak nagle na obrotku wskazowki wychodzi ponad skale :P[/quote]
Hmm chcesz powiedziec, że diesel kręci większe obroty od benzyny? Czy raczej to, że do diesli były inne obrotki i ten od benzyny nie pokazuje dobrze ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”