Miku Sp.j. Zbigniew Merchelski Grzegorz Merchelski
woj. zachodniopomorskie
72-005 Przecław, 3 M
To zarazem stacja kontroli pojazdów, jak i warsztat naprawczy, który po bliższej znajomości jawi się raczej jako punkt masowej wymiany części.
Miałem z nimi przygodę przy okazji dochodzenia w sprawie przyczyny tłuczenia w prawym przodzie. Diagnosta nawet nie obejrzał auta, zapewniając, że to łożysko. Kilkakrotnie przychodziłem po auto o wyznaczonych porach, a robota leżała. Kiedy w końcu wymienili łożysko, wymieniając przy okazji amortyzator i przewód hamulcowy, występujące wcześniej objawy nie ustąpiły... Dopiero, kiedy wróciłem z reklamacją, diagnosta łaskawie raczył wsiąść do auta i odbyć jazdę. Kolejne podejrzenia padły na skrzynię biegów, mechanizm różnicowy i masę innych kosztownych spraw. Oczywiście musiałbym za wszystko ponownie płacić, bo... "łożysko i tak było do wymiany". Ponadto mam zwyczaj obserwowania mechaników przy pracy i tam właśnie miałem przyjemność podziwiania niezwykłych zdolności młodocianych "mechaników-wymieniaczy". Współczuję właścicielowi fiata sieny, której silnik naprawiał jeden z tych cudotwórców... "O kur... szklanki mi się rozsypały, ja pier... i jak ja je teraz poskładam?!". Ci chłopcy nie znają się na rzeczy, a szefostwo kładzie lachę, byle interes się kręcił...