Termostat był wymieniany w warsztatcie wiec powinien być dobrze załozony,tymbardziej ze rok temu tez zakładali termostat.Nie wiem co robić kompletnie? mechanicy nie znaja usterki
jak dlugo musi pracowac aby ta temperatura byla za wysoka??? wg mnie to moze byc uszczelka pod glowica raz sie przegrzal i uszczelke szlak trafil... wez nalej wody pod sam kurek i odpal silnik jak dodasz gazu i pojawia sie bombelki z powietrzem to uszczelka... tak bylo u znajomego;)
Nie wiem jakiej firmy termostat bo mechanik kupil i wymienil,ale termostat był sprawdzany,wszystko ok z nim mati1989 były też takie przypuszczenia ale,uszczelka pod głowica była wymieniana wraz z planowaniem głowicy dokładnie rok temu i wszystko było ok do wrzesnia kiedy się zaczoł przegrzewać,raczej to mało możlwie ze po 12tysiach jakie zrobiłem przez rok pusciła uszczelka
ale mówisz zeby nalac do zbiorniczka z plynem tego plyny do pelna odkrecic korek i dodac gazu??
tak, miej caly czas odkrecony korek nalej wody albo plynu jak tam wolisz i powoli dodawaj gazu przy wyzszych obrotach jak pojawia sie bombelki to uszczelka jest wydmuchana;) to ze rok temu wymieniles to nie znaczy ze jest dobra, bo nie wiadomo czy dobrze byla glowica dociagnieta, i jaka uszczela byla zalozona ba sa rozne lepsze i gorsze podrobki! Jeszcze wyciagnij termostat calkiem i zobacz czy wtedy bedzie gotowal. Przy wyciagnietym termostacie powinno dluzej to trwac ale jak dostaje gdzies powietrze do obiegu plynu to tez powinien zagotowac;) daj znac jak postepy;p
Wesolych swiat!
pozdraVWiam
a ogrzewanie w środku ci dobrze grzeje :?:
wina może leżeć po stronie pompy wody
zdarza sie że plastikowy wirnik uleci z ośki pompy
i sie dzieją takie cyrki
tez moze byc ze pompa;) ale jak odkrecisz kurek i plyn rusza sie w zbiorniczku to pompa daje;) odkrec kurek i daj tak na 2000 obrotow i jak plyn bedzie "plywal" to pompa daje a jak nie to jest zuzyta:) oby to byla pompa mniejszy koszt i latwa wymiana w porownaniu do uszczelki pod glowica;P
ciezka sprawa, ale czy jak zagotuje plyn to go wyrzuci z obiegu?? bo moze byc tak ze zle wskazuje wskazowka a temperatura jest dobra;) skoro pompa daje, powietrze nie dostaje sie do obiegu, termostat nowy to chyba juz nic innego nie zostaje;p
Jak auto sie przegrzewa to ze zbiorniczka wyplywa płyn przez odpowietrznik,są ubytki zcieka.w ogole termostat w czasie ajzdy nie jest otwarty.za to ja sie stanie i auto na postoju bedzie chodzi to po jakims czasie spadnie temperatura i wszystko ejst ok,termostat otwiera,wentylator się włącza.Nie mam pojecia co jest nie tak
ja bym jednak wywali termostat calkiem;) bo cos ten termostat chyba sie nie otwiera kiedy powinien;) jak wywalisz termo to bedziesz wiedzial chociaz ze termo nie ma winy;)