[9N] Drugi kluczyk

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
henmi
Newbie
Newbie

[9N] Drugi kluczyk

Post autor: henmi »

Mam tylko jeden kluczyk do 9N 1,4 TDI. Kluczyk (scyzoryk) z pilotem do alarmu i centralnego zamka. Ma trzy przyciski. Oczywiście auto ma immobilajzer. Mam komplet instrukcji (wydaje mi się że są też tam jakieś kody) ale w języku francuskim (czy flamandzkim). Auto było przywiezionie z Belgii. Jaki jest mniej więcej koszt takiej operacji.
Awatar użytkownika
ragiern
Swój
Swój

Post autor: ragiern »

Ogólnie duży. Cena może znacząco się różnić w zależności od regionu kraju, w którym mieszkasz, punktu, który miałby Ci to zrobić, obecności lub braku wzornika, itd.
Najlepiej przejedź się po tego typu miejscach i sprawdź ile chcą za takie coś.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km --> Obrazek
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km --> Obrazek
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km --> Obrazek
c
caro
Początkujący
Początkujący

Post autor: caro »

Ostatnio dorabiałem kluczyk, gdyż również miałem jeden. Kluczyk kupiłem na allegro cena 131zł z przesyłką. Frezowanie grota 30zł, programowanie pilota 50zł. Tak to cenowo wygląda w Malborku
h
henmi
Newbie
Newbie

Muszę zapytać jak to się przedstawia we Wrocławiu bo widzę, że w Malborku jest całkiem do przyjęcia. W kazdym razie dzięki, chyba że jest ktoś z okolic Wrocławia i moze wskazać eksperta od programowania.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

jeżeli jest ori kluczyk z alarmem to bez problemu sam zaprogramujesz za free moduł komfortu ma opcje dodawania kluczyka , a co do pastylki immo jeżeli znasz kod to też nie powinno być problemu , a jeżeli go nie znasz to za sczytanie biorą różnie ale gdzieś w przedziale 50-100 PL-enów
Obrazek
h
henmi
Newbie
Newbie

Chciałem jeszcze wyjaśnić, że mój kluczyk ma trzy przyciski (zamykanie, otwieranie i trzeci otwieranie klapy bagażnika. Piszę ponieważ najczęściej każdy pisze że ma dwa przyciski. To po pierwsze. Po drugie to mam pytanie jak piszecie że można ten kluczyk kupić na Allegro to on ma już (oczywiście nie zaprogramowany) immobilajzer i pilot od alarmu (z centralnym zamkiem). Rozumiem że grot jest do wyrzeźbienia. No i po trzecie na Allegro jak szukać tego kluczyka. Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
c
caro
Początkujący
Początkujący

Post autor: caro »

Ja kupowałem z tego sklepu http://www.allegro.pl/item499465609_now ... em_vw.html
W moim 9N3 jest pilot 1J0 959 753 DA (trzy przyciski). Najlepiej jak w swoim kluczyku sprawdzisz jaki masz numer pilota, rozdziel pilot od kluczyka i odczytaj numer. Immo masz w środku nowego kluczyka ale trzeba go zaprogramować, tak samo tyczy się pilota. Wszystko jest czyste.
Dodam że ten sam kluczyk w Malborku jak się dowiadywałem wołają 250zł
h
henmi
Newbie
Newbie

Ten nr kluczyka już mam. Ale zaszokowało mnie że oprócz nr i innych napisów jest tam napis "Ministerstwo Łączności". A byłem przekonany że to oryginał. I co tu robić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”