Lafayette Zeus-kiszka jakich mało

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
STAR CREAM
Początkujący
Początkujący

Lafayette Zeus-kiszka jakich mało

Post autor: STAR CREAM »

Witam
Chciałem was przestrzeć przed tym radiem- szmelc robiony na wagony.
z CB mam doczynienia od 14 lat początki na bazie teraz mobil- moje radia:Cobra 19Plus, Onwa, alan 18, Midland 87, Alan 48+ ,Dragon 240N, Galaxy Pluto. W róznych kombinacjach :grin: Ostatnio sprzedałem cobre 19Ultra z lat 90 podobny do Plusa tyle że czarna i kupiłem Zeusa. Kurna myslałem że go wywale przez okno po 50 km!!! Szumi trzeszczy SQ nie domyka a automatyczny SQ porażka ,do tego zakłócenia od instalacji auta ( w innych nie było takiego problemu przynajmniej w dieslu) A na koniec meczące niebieskie podświetlanie które nie ma nic wspólnego z pieknym Volkswagenowskim turkusem! Opinie użytkowników można schować między bajki- może nigdy nie mieli innego CB - nie wiem. Ja już go sprzedałem i kupiłem Cobre 19Plus w stanie muzealnym :acute:
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 14:00 przez STAR CREAM, łącznie zmieniany 1 raz.
francuz - creative złomology
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Mam nadzieję że ta cobra to coś starego i sprawdzonego, szczerze moim pierwszym szumofonem była właśnie cobra model 19 DX III i powiem ci że żałuję kasy jaką na nią wydałem, a o nerwach zjedzonych przez to radio nie wspomnę, radio kiepski odbiór z szumem i nadawanie które określano na głos robocopa, przesterowana modulacja...po prostu tak jakby czułość za duża gruszki...gruszka 2x większa niż być powinna :D , w ogóle powiem że wszystkie nowe radyjka marketowe za 100-150 zł to taki kicz że masakra aż roi się od tego a sklepach a to najgorszy syf który powinien mieć cofnięte pozwolenie na sprzedaż...dziś mam onwe mk3 i jestem mega zadowolony może nie ma automatycznego SQ ale i tak oceniam wysoko to radyjko.
Jako ciekawostka powiem że onwa mk3 ma dokładnie takie same bebechy co Alan 199A, 100 oraz 102. uznawane też za dobre sprawdzone radyjka.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
STAR CREAM
Początkujący
Początkujący

Post autor: STAR CREAM »

Cobry wszystkie miałem do 1995.
Potem to juz była masówka a teraz to już w ogóle
Ja taką miałem jako pierwsze CB http://th.88dbmedia1.jobsdb.com/db88upl ... 726440.jpg

I teraz powróciłem do korzeni :-D a sprzedałem taka tylko że 19 Ultra praktyczne to samo.
francuz - creative złomology
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”