Klatka bezpieczeństwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Crazy
szanujemy Twoje zdanie:)

Kiedyś oglądałem taki ciekawy program o ludziach z ameryki (ze tak napisze) oni wozili sie (bo takie auta mieli) furami za 100 tys dolców a mieszkania nawet nie mieli hehe takie małe ot
a co do mnie to ja póki co mam 19 lat i może nie śpie na kasie ale w swoje bezpieczeństwo wpakuje każdy i ostatni grosz, wiedząc że to może mi życie uratować.
Dlatego jeśli nie zmienie auta to na pewno w moim Polo zagoszczą takie elementy wnętrza:)
Pozdrawiam i również życzę sukcesów:)
J
Jarekk1813
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jarekk1813 »

Szanse to ci da jesli oprocz klatki bedziesz mial kubelki ,szelki i najlepiej kask bo przy dachowaniu moze to zdecydowac o twoim przezyciu no i oczywiscie przed montazem trzeba fachowo obspawac miejsca montazu klatki. Fachowcy odradzaja montazu do seryjnego auta klatek bezpieczenstwa. Ja uwielbiam rajdy i samochody rajdowe ale do samochodu ktorym jezdze na codzien nie zamontowal bym klatki, strasznie meczy taka rzecz w samochodzie. A nawet klatka ci nie pomoze we wszystkich wypadkach.
Ja odradzam mozntazu. A jak juz chcesz montowac to zamontuj dobrze rozbudowana bo podstawowa nie zapewnia bezpieczenstwa podczas uderzenia bocznego i nie trwala jest. Te co sa w rajdowkach to sa bardzo mocno rozbudowane klatki, ktore na pewno pomoga.
Ale pomysl dobry.Wybor nalezy do ciebie.
r
rogaL
Newbie
Newbie

Post autor: rogaL »

tak odgrzewajac kotleta jak by ktso szukal :

http://cgi.ebay.de/VW-POLO-Uberrollkaef ... 240%3A1318
S
Struś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Struś »

Tak na mój rozum to rzecz zbędna. Chyba klatka nic Ci nie da jak się stykniesz czołowo, czy dostaniesz w d....pe od kogoś. Co innego dach, lub owinięcie wokół lampy, słupa. Obstawiał bym raczej kubły i szelki. Przynajmniej będzie bezpieczniejszy chociażby odcinek szyjny kręgosłupa. Jeśli nie wiecie o czym mówię to popatrzcie po swoich i innych autach ilu z nas ma nie ustawione poprawnie zagłówki i jeździ bez pasów. Rzecz może śmieszna ale........ Przy uderzeniu w tył głowa nie odbije się od zagłówka i może być wózek czego nikomu nie życze. A klatka bez kubłów to samobójstwo. Takie moje zdanie
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Struś

Rozumiem Twoje rozumowanie i popieram, a z ustawianiem zagłówków czy poprawna pozycja za kierownica to też ważna rzecz jednak cięzko zrobić to w 2f...
Póki co trafiła mi sie dobra okazja na nowe felgi więc wnętrze poczeka;p

Dzięki za opinie i zainteresowanie :spoko:
J
Jarekk1813
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jarekk1813 »

Z ta pozycja za kierownica w polo to jest problem ale da sie jezdzic ja sie juz przyzwyczajilem i juz nie chce jej sprzedawac.
Pozdro
c
cocoloco
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: cocoloco »

co do jazdy z pełną klatka na ulicy.... to nie ma większego problemu.. nie czepiają się tak . ale jak ma się pełną klatke polecam kubły i pasy zrobione na sztywno :)
M.O.B.
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: grandprix »

Odgrzewam temacik ;) widział ktoś może gdzies gotowe klatki do polo 86c ?? albo moze ktoś posiada fotki rajdowego polo gt lub homologację (skan)
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

grandprix gotowe klatki to tylko Wiechers
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Ale to jest z homologacją rajdową ?? ;>
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

rajdową napewno nie!!
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Hm okazuje się że tak ;) bo katalog przeglądałem normalnie FIA homologacja jest ;) czyli można w RPP jechać polo :)
Oczywiście są tez pseudo klatki tiunerskie
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Ale z pseudoklatką tunerską (np. Raceland) bym wolał rolki nie mieć :P
Jest pare firm, które robią klatki na zamówienie do auta chociażby Ireco, Trax Racing itd..
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DonRogu »

grandprix szkoda że nie jesteś bliżej śląska podjechał byś do Baran Rally service i byś zobaczył jak wygląda klatka do polo, z tym że do RPP tylko 86c jest dopuszczone wg FiA. Miałem plany budowy takiej zabawki, ale narazie odłożyłem je lekko w czasie. Co do klatki na drodze...coż jeżdżę z kumplami trenować w ich samochodach pobudowanych do kjsów i RPP i raczej się miśki do tego nie czepiają...prędzej do larma jakie auta robią.
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem :D
JEŻELI SZUKASZ GUZA, POWIEDZ MI TO W TWARZ
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

grandprix Wichers ma klatki do 86c robione wedłóg FIA jednak nie wystawiają Homologacji :) jedynie papier z czego jest wykonane wiem bo mam klatkę Wichersa
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”