Lewe powietrze 1.9 D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Lewe powietrze 1.9 D

Post autor: ghul177 »

Kurde po ostatnich przejściach z polo(zapowietrzonej pompie) pojawił sie problem mianowicie ciągnie mi lewe powietrze do wezyka który zasila pompe wtryskową w paliwoz Auto jest jak muł bardzo słaby i w pewnym przedziale obrotów dławi sie czasem lubi nawet zgasnąc przy redukcji. nie otrzymuje w 100%dawki ropy tylko pewnie 80%ropy i 20%powietrza.Zmianiałem już nawet zasiski na filtrze na wkręcane ale nie pomogło.Jak najszybciej i najprościej dojść gdzie to powietrze ciągnie? możliwe że z baku już idzie z powietrzem.Ostatnio wyciągałem pływak z baku ale złożyłem tak jak był. Może ktoś sie spotkał z podobnym przypadkiem.Strach troche jeżdzić tym autkiem.
Awatar użytkownika
kosmos5
Newbie
Newbie

Post autor: kosmos5 »

sprawdzac wszystko pokolei, zaciski ,czy nie spekane wezyki,teraz jest zimno i to tak nie przlega ladnie jak powinno, tam gdzie bylo ruszane albo jest narazone na prace to trzeba posprawdzac,nie wiele trzeba zeby powietrze bylo lewe a dokucza bardzo.powodzenia
TDI-The Devil Inside
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

Jeżeli ładnie pije ze szklanki (bez powietrza) to może być wina w 90 %-tach dziadowskiego filtra.
Już to przerabiał kolega lakerol tu jego wątek:
viewtopic.php?f=20&t=13126
Pozostałe 10% to zawór zwrotny podgrzewacza (plastikowy zawór na powrocie) i jego uszczelka oraz nieszczęsne przewody.
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

filtr mam Filtrona to co polecałeś kurde będe musiał zacząc to wszystko dokładnie sprawdzać a tu na karku sesja:p no nic dzieki za odpowiedzi
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”