[6n2] Naprawa pompy wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n2] Naprawa pompy wspomagania

Post autor: twister »

Witam,
Gdzieś przeczytałem (chyba na forum vw golfa), że jest możliwość regeneracji pompy wspomagania. Czy ktoś z szanownych tu kolegów ma jakieś doświadczenia w tym temacie i czy każdą pompę da się regenerować? Chodzi chyba o wymianę łożyska w pompie bo to ono jest przyczyną szumów lub zatarcia.
Obrazek
q
q11
Newbie
Newbie

Post autor: q11 »

Kolego, da się regenerować pompę ale jest kilka wersji które są nie rozbieralne i wtedy jest ból. Ja miałem to szczęście że w moim polo się dało ale pierwsze co zapytał mnie fachowiec to czy obudowa pompy jest żeliwna. Najlepiej to znaleźć warsztat który zajmuje się regeneracją układów kierowniczych i oni doskonale to ocenią. Dodam że u mnie padło łożysko i uszczelniacz czyli prawie szrot ale naprawa kosztowała mnie tylko 100,- a nowa w sklepie 1200,- :-) Pozdrawiam.
m
marcin1983
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin1983 »

ja rowniez podlacze sie do tematu , u mnie pompa wyje juz dluzszy czas i zaczyna mnie to draznic .
sa trzy wyjscia :
1 allegro - kupic uzywke , tylko pytanie czy ta rowniez nie bedzie wyla
2 nowka sztuka niesnigana - ale cena :shock:
3 regeneracja - czy da sie ja zregenerowac
q11
czy wiesz po numerach pomp ktore da sie reanimowac ?
pozdro
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AlvinE51 »

W Dąbrowie Górniczej w sklepie AutoParts pompa wspomagania do VW POLO 6N2 1.4 MPI kosztuje 280zł.Sklep istnieje juz pare lat i nie było żadnych reklamacji,dziś tam byłem i rozmawiałem z właścicielem.W polo 6N2 były montowane dwa rodzaje pomp,do AUD kosztuje 280 zł są też pompy po 350 zł.
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Masz na myśli pompy robione przez maXgear? Wiem, że są w miarę tanie, ale to jakaś chińszczyzna i dlatego się nie zdecydowałem pomimo dobrej ceny. Ktoś miał do czynienia z tą firmą? Bezpośrednia opinia byłaby tu lepszym źródłem informacji niż wieści zasłyszane od "uprzejmych" sprzedawców.
Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

za 250zł niedawno na allegro gość miał nówki ori pompy. Rozeszły się jak świeże bułki, ale sie nie dziwie - nowa w aso 800zł.
Sam sobie kupiłem na zapas ;)
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Turzol,
Podziel się z kolegami, kto jest takim dobrym sprzedawcą. Na pewno nie jednemu z nas się przyda taka informacja...
Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="twister"]Turzol,
Podziel się z kolegami, kto jest takim dobrym sprzedawcą. Na pewno nie jednemu z nas się przyda taka informacja...[/quote]

Teraz nie pamiętam, poszperam w mailach i dam znać
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”