[Variant] Jaki akumulatorek??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lenardz
Newbie
Newbie

[Variant] Jaki akumulatorek??

Post autor: lenardz »

Witam.
Dotychczas miałem Varte blue dynamic 680 A/72Ah jednak chyba juz jego żywot sie zakończył, proszę o porade czy moge kupic aku. z mocniejszym prądem rozruchowym i Ah np. Varta Silver 74ah/750A -czy moge się czegos złego obawaic ( mam diesla 1.9 tdi 90km, i trochę eletroniki w nim jest ) proszę o poradę
z góry dziekuję
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

u ciebie jest prawdopodobnie alternator 90Amper także możesz spokojnie wrzucić coś mocniejszego 75-80 Ah bez probelmu
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
rf1gegu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rf1gegu »

nie koniecznie, nie wiem jak jest z tymi pradami w vw, ale moze byc tak ze inny akumulator wymaga przeprogramowania sterownika, aby wiedzial z jakimi pradami ma do czynienia, aby nie glupiał (i podejzewam ze tak jest) , lepiej sie upewnij wczesniej, moze zadzwon do ASO ... hmm :/
Rzuć wszystko i idz się całowac ;]
Awatar użytkownika
Alone
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alone »

Zależy od wersji wyposażenia ale najlepiej tak jak pisze rf1gegu zadzwon do aso i po vinie powiedzą ci jaki powinien byc przy okazji możesz zapytac o cene oryginału bo cenowo morze sie niewiele różnic od innych dostępnych na rynku, np. ja kupiłem bannera unibull 47ah za 310zł a oryginał w aso 290zł też bannera 44ah.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”