problemy po wymianie silnika ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
drop_1985
Newbie
Newbie

problemy po wymianie silnika ?

Post autor: drop_1985 »

witam, tak jak w temacie po wymianie silnika (nie wiem czy to przypadek czy też nie) zaczęły się problemy z elektryką a mianowicie ostatnio wariuje mi prędkościomierz-albo nie działa albo na biegu jałowym wariuje i zdarza się, że wtedy auto gaśnie. Drugi problem jaki dzisiaj zauważyłem to wskazówka poziomu paliwa. Raz jest na rezerwie a za chwile wskazuje 3/4baku (powinno być 1/4) Teraz moje pytanie: czy mogło być coś źle podpięte po wymienie-choć przez 2 tygodnie było wszystko ok. czy też jest to powód obecnej zimy. Ostatnio samochód stał zasypany konkretnie śniegiem i nie wiem może gdzieś się dostała woda z śniegu pod maske i przymarzło na łączach...?
Pozdro i z góry dzięki za wszelkie rady:)
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

[quote="drop_1985"]Teraz moje pytanie: czy mogło być coś źle podpięte po wymienie-choć przez 2 tygodnie było wszystko ok. [/quote]
[quote="drop_1985"]czy też jest to powód obecnej zimy[/quote]

IMO oba powody mogą być prawdziwe.
Pierwszy - było dobrze, ale pod wpływem drgań, mrozu itp... kostki mogą nie łączyć. Jak masz chęci to sprawdź wtyczki. Jak nie - poczekaj na cieplejsze dni i może samo się naprawi.

Powodzenia!
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”