Dziwny problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
JaCEkkk
Raczkujący
Raczkujący

Dziwny problem

Post autor: JaCEkkk »

Witam
Zastanawiam sie od kilku dni co jest przczyna naglego zerowania sie licznika podczas jazdy...hmm? MOze ktos wie dlaczego tak sie dzieje?
Jade sobie jade...i nagle spadaja obroty do zera i co najdziwniejsze wskazowka od predkosciomierza tez do zera :o (nie wiem jak to jest - przeciez linka przekazuje predkosc obrotowa czy sie myle ) :-) oraz automatycznie zeruje sie: zegarek, przebieg (oczywiscie nie ten glowny :D ) i wskazowka od poziomu paliwa z tepm. cieczy chlodzacej a silnik pracuje normalnie i to zdazylo mi sie 2 x i za kazdym razem podaczas jazdy.
Dziekuje z gory za pomysly :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Sprawdź wtyczkę licznika czy jest dobrze wpięta.
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

[quote=""JaCEkkk""]nie wiem jak to jest - przeciez linka przekazuje predkosc obrotowa czy sie myle[/quote]

W polo nie ma linki, wszytko jest przekazywane elektrycznie. Impulsy itd..
Obrazek
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

j/w czujnik prędkości jest w skrzyni, a za obroty odpowiada alternator.
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

[quote=""JaCEkkk""] nagle spadaja obroty do zera i co najdziwniejsze wskazowka od predkosciomierza tez do zera :o (nie wiem jak to jest - przeciez linka przekazuje predkosc obrotowa czy sie myle ) :-) oraz automatycznie zeruje sie: zegarek, przebieg (oczywiscie nie ten glowny :D ) i wskazowka od poziomu paliwa z tepm. cieczy chlodzacej a silnik pracuje normalnie [/quote]
Jeśli sytuacja się powtarza - sprawdził bym przede wszystkim stan złącza elektrycznego tablicy bezpieczników i9 przekaźników, oraz sprawność przekaźnika przez który zasilana jest deska rozdzielcza ( jeśli przy zerowaniu licznika przebiego dziennego nie następuje wyzerowanie pamięci radia - to mam rację ).
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”