Witam.
U mnie też ostatnio niestety pojawił się problem z kontrolką oleju. Niestety po wizycie u mechanika dowiedziałem się, że ciśnienie oleju jest za małe i silnik też już trochę słychać. Mam się powoli oswajać z kupnem nowego silnika (remont mi raczej odradzał). Trochę mnie to zdziwiło, bo przebiegu ma niecałe 195000km i 2 lata temu przyjechał z Niemiec, ale nigdy nie wiadomo, kto i jak nim wcześniej jeździł. Sporo w niego już władowałem $ więc sprzedawanie go raczej odpada. Jeśli chodzi o kontrolkę oleju, to z tego co zaobserwowałem włącza się jedynie na trasach powyżej 30km. Jeśli miał ktoś już taki problem i sobie z nim poradził to proszę o pomoc

Jeśli jednak mam kupować "nowy" silnik, to może znacie jakieś sprawdzone miejsca... Podobno najlepiej szukać na szrotach. Miał ktoś może styczność ze szrotem : auto-kasacja w Warszawie ?! Tam mają silnik za 800-1000zł prosto z Niemiec. Podobno też dobrze jest kupić "anglika" i będą od razu części na zapas... ( wisi nade mną wymiana obu niedziałających mechanizmów otwierania szyb). Chcę to jednak zrobić optymalnym kosztem

Polo 1.4 , 1995r , gaz od 06.2009r.