Problem z Odpalenie POLO 1.9TDI 90KM

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Problem z Odpalenie POLO 1.9TDI 90KM

Post autor: Misiek86V »

Witam mam pytanie dziś ok8 rano chciałem odpalić swoje polo a tu nici nie odpalił w nocy było z jakieś -20 a z rana ok -18 kręciłem kilka minut i w końcu padł akumulator czy wie ktoś jaki jest tego powód czy porostu o norma przy takiej temperaturze.
Pozdro!!
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

nie mam diesla to slabo sie znam ale z tego co mi sie kojazy to mogla Ci ropa zgestniec, jesli lejesz jakas slaba albo lewa:) to sie robi kasza i zapycha filtr paliwa, moze swiece Ci nie grzaly tez tak moze byc. ale poczekaj na wypowiedz jakiegos ropniaka:P
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Właśnie nie wiem wcześniej palił na dotyk leje tylko Verwe na Orlenie:)
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Tylko że nie było aż takich mrozów jak teraz tylko do -8 dochodziło
Awatar użytkownika
Rafesc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafesc »

przede wszystkim sprawdź świece żarowe chociaż TDI powinno odpalić, swiece sie sprawdza nastepujaco,
zdejmujesz listwę ze swiec nastepnie musisz miec jakis kabelek i dotykasz + przy akumulatorze i delikatnie koncowke swiecy jezeli iskrzy znaczy ze jest dobra i tak wszystkie cztery jeseli beda iskrzyć to swiece są ok jezeli nie to wina świec, natepnie sprawdź filtr paliwa, wyjmujesz i okrecasz ta srubke pod spodem do odwadniania i patrz co poleci i jakie. a to ze tankujesz na orlenie i verve to nie mam nic do tego.aha i uwazaj jak bedziesz sciagał listwe ze swiec bo na mrozie plastyk jest kruchy żeby ci nie pękła
Rafesc
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

No właśnie ja bym chyba na ten filier zgonił bo ostatnio jak odpalałem to tak kręciłem dłużej i tak silnik podskakiwał jak bym miał zaraz odpalić i pochwali załapywał.
Awatar użytkownika
Rafesc
Raczkujący
Raczkujący

ŚWIECE!!!!
Rafesc
Awatar użytkownika
STAR CREAM
Początkujący
Początkujący

Post autor: STAR CREAM »

wiesz widziałem już kilkaset swiec żarowych ale żeby któraś iskrzyła to nie.
francuz - creative złomology
Awatar użytkownika
Rafesc
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""STAR CREAM""]wiesz widziałem już kilkaset swiec żarowych ale żeby któraś iskrzyła to nie.[/quote]

kolego miły najpierw przeczytaj dokładnie a dopiero się wypowiadaj co?
jest napisane ze jak sie sprawdza dotykasz główkę świecy która jest wkręcona i ta główka ma zaiskrzyć jeżeli nie iskrzy znaczy ze niema przepływu i jest spalona co za tym idzie nie będzie grzała!!!!
Rafesc
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Byłem u mechanika wymienić olej i spytałem się o te świece ale mówił ze nie ma co ruszać bo jak jest -10 to pali ładnie z wcześniej było -20 i powiedział ze porostu zaniemógł jak i inne auta:)
Pozdro:)
r
riggs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: riggs »

Kolego odpowiedziałem ci w innym temacie który ty sam założyłeś.Jeśli mechanik mówi ci ze przy -20 st c to normalne ze autko nie pali to zmień mechanika.Auto ma palić w każdej temperaturze a nie ze to jest normalne.Ponadto u mnie na zwalonych świecach palił nawet przy -20 st c tyle ze trzeba było się nakręcić ale palił a świece nie działały.A teraz kiedy mam dobre świece to pali od strzala przy -20 st wystarczy pol obrotu rozrusznika i silnik już pracuje.Wiec kolego jedz do innego mechesa i niech sprawdzi te świece a nie zbywa gadaniem głupot.A temat kolego o tej lub podobnej treści założyłeś wcześniej i jest dostępny wiec niepotrzebnie zakładasz nowy.Pozdrawiam
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”