Czy to jest warte swoich pieniędzy

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Czy to jest warte swoich pieniędzy

Post autor: Ciastek »

Witam mam problem,mogę kupić od kumpla zestaw radyjko i antena za 250 zeta
Radyjko Intek 790
Antenka PRESIDENT GEORGIA

Pytanie czy jest to warte ceny :niewiem:
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Nie zauważyłem tego tematu mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz ;) : Antenka jest z tego co słyszałem przeciętna (ma ją znajomy ksiądz i nie jest z niej za bardzo zadowolony bo ściąga mu może z 2-3 km. przy dobrej pogodzie ma nawet i 6 km. ) zaś jeśli chodzi o jej długość a zasięg to dostaje ona ocenę 5+, zaś radio według mnie jest dobre, choć nigdy nie miałem, ale znajomy ma i jedyną wadą którą on mi powiedział to SQ. Radio jest według mnie warte uwagi zaś antena... Nie za bardzo. najlepiej weź radio do fury na 2 dni i próbuj. Antenke polecam SIRIO metrową nie pamiętam oznaczenia w każdym razie pisze 100, ja mam ML-145 długa jest, i nie za ładnie wygląda na POLO, ale ściąga z ok. 15 km.
C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ciastek »

Dwa dni śmigam z radyjkiem i na razie tak sobie,zdarzyło mi się że ludki mnie słysza a ja ich nie :agresyw: .Podjadę jeszcze ją zestroić i zobaczę wtedy :)

edit: Radyjko kupione ,ale z Intek 790 i antenki PRESIDENT GEORGIA zrezygnowałem.Zakupiłem UNIDENA 520 i antenkę PRESIDENT MISSOURI i jestem zadowolony
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

Sprawdź sobie zasięg, jeśli Cie zadowala to jest spoko. Pozdrawiam i jeśli to Twoje pierwsze radyjko witam w rodzinie mobilków !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”