zamek klapy tylniej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jako219
Newbie
Newbie

zamek klapy tylniej

Post autor: jako219 »

A kto wie jak można otworzyć bagażnik innym sposobem niż kluczykiem? Kluczyka nie da się przekręcić w żadną stronę - mam podejrzenia że jest inny zamek ale brak klucza. Co można zrobić z tym?
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Benek »

[quote=""jako219""]A kto wie jak można otworzyć bagażnik innym sposobem niż kluczykiem? Kluczyka nie da się przekręcić w żadną stronę - mam podejrzenia że jest inny zamek ale brak klucza. Co można zrobić z tym?[/quote]

Nie wiem jak ci pomoc ale mam inny problem z zamkiem klapy wiec pozwole sobie napisac w tym temacie zeby nie tworzyc nowego.

Mam taki problem ze klapa otwierala sie po przekreceniu kluczyka z pozycji pionowej do poziomej (przekrecajac w lewo) teraz cos sie popsulo i po przekreceniu tak jak poprzednio zamek sie nie odblokowywuje. Jedyna mozliwosc to przekrecenie w prawo do pozycji ukosnej i otwarcie klapy. Czy zamek jest do wymiany czy da sie to jakos naprawic ? Jezeli da to czy warto to robic ?
Moja Pola - German Style Project
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Mam podobnie tzn nie zawsze się otweira, ale narazie nia mam czasu z tym zrobić, najprawdopodobniej wkładka zamka jest wyrobiona i będzie do wymiany, jak napisał Benek spróbuj np przekręcić na różnych głebokościach włożenia kluczyka albo np po włożeniu kluczyka docisnąć go do którejś strony - może zaskoczy (u mnie działa jak w prawo docisnę). Możesz tez drugim kluczem jak masz i jest mniej wyrobiony pokombinować.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
C
Caesar
Newbie
Newbie

Post autor: Caesar »

Heh, ja miałem tak: zaraz po kupnie nie mogłem klapy domknąć - wziąłem do ręki WD-40, prysnąłem do zamka - klapa się zamykała. Kluczyka nie mogłem przekręcić, ale dzięki temu, że mam centralny zamek, to klapa była zabezpieczona. Teraz za to nie mogę jej w ogóle otworzyć - jest cały czas zamknięta...
Awatar użytkownika
ragiern
Swój
Swój

Post autor: ragiern »

Ten temat pojawia się jak bumerang. :D Zamki przy Polówkach są ich słabą stroną i chyba każdy już się z tym borykał.
Polecam przeszukać archiwalne tematy, bo jest tam duuuuuuuuużo o tym.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km --> Obrazek
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km --> Obrazek
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km --> Obrazek
m
mirelka
Newbie
Newbie

Post autor: mirelka »

to prawda to już standardowy temat tak jak i problemy z falującymi obrotami ;)
jak wd 40 nie pomaga to prawdopodobnie trzeba wymienić bębenek w zamku :)

sposób na otwarcie bagażnika inny niż kluczykiem to jedynie wejście do niego od środka autka praktykowane przeze mnie kiedyś bardzo często :)
sprzedam polo 6N \'96r. 1.6 automat
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

Benek
tak jest prawidłowoObrazekObrazek :D
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""jako219""]jak można otworzyć bagażnik innym sposobem niż kluczykiem? [/quote]
rozebrać klape od środka :mrgreen: tylko nie jestem pewien jak
:hmm: chyba tam były jakieś 2śrubki a reszte ciągnąć aż wyjdzie :mrgreen:
póżniej sprawa robi sie prosta :P
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
z
zikr6
Newbie
Newbie

Post autor: zikr6 »

[quote=""jako219""]A kto wie jak można otworzyć bagażnik innym sposobem niż kluczykiem? Kluczyka nie da się przekręcić w żadną stronę - mam podejrzenia że jest inny zamek ale brak klucza. Co można zrobić z tym?[/quote]
Musisz ściągnąć tapicerkę z klapy (1 śrubka w chwycie) i pociągnąć ża cięgno klamki i klapa otwarta
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: miki96 »

Racja tam jest 1 śrubka, ale ja mam inny problem; czasami jak klapa jest zamknięta, to wkładam klucz i nie mogę nim przekręcić, a czasami to chodzi OK, i nie wiem czego to jest wina...
A będę gładził klapę tzn. wywalanie znaczków i gładzenie dziury po znaczku VW, i dziury po rejestracji; chciałbym też wywalić zamek, ale nie wiem jak ją w tedy będę otwierał... :(
Słyszałem że niektórzy ciągną linkę pod fotel kierowcy i tam to jakoś otwierają... Wie kto jak to można przerobić?
Awatar użytkownika
lukasz255
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lukasz255 »

ja tez mam problem z otwarciem bagaznika kluczykiem moze dlatego ze w zimie pryskalem smarem go moze jakies zanieczyszczenia sie dostaly do srodka lub piasek :angry:
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

ja w Variacie od zakupu auta jakie 2,5 roku temu nigdy nie otworzyłem bagażnika kluczykiem :D na szczęście jest centralny :) na samym początku próbowałem ale ani w prawo ani w lewo :D zastał się, może jak przyjedzie ciepło pokombinuje z nim :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""lukasz255""]ja tez mam problem z otwarciem bagaznika kluczykiem moze dlatego ze w zimie pryskalem smarem go moze jakies zanieczyszczenia sie dostaly do srodka lub piasek :angry:[/quote]
Rozbierz zamek (nie jest trudno :D), wyjmij wkładkę (tylko z kluczykiem włożonym, bo zapadki wypadną) i nasmaruj :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: twister »

A jak można wyregulować zamek bagażnika? Trochę mnie denerwuje, że muszę mocno trzasnąć klapą żeby się zamknęła. Gdy machnę z normalną siłą zaskakuje tylko na ten pierwszy poziom i klapa będzie stukać podczas jazdy.
Obrazek
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wodzu.janovia »

u mnie sie nie przekreca ale ... mam zalozony silownik elektryczny i z przycisku z kabiny otwieram :)
Czerwone jest szybsze ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”