dudnienie na wstecznym

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zlywilk
Newbie
Newbie

dudnienie na wstecznym

Post autor: zlywilk »

Witam mam problemik z polówką mam ją 3 dzień i podczas jazdy na wstecznym słychać charakterystyczne dudnienie ,które dochodzi z tyłu auta,oraz spalanie silnik 1034 gażniczek z gazem jazda po mieście 150km ,a spalił 17 l gazu :write:
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Ciężko odpowiedzieć na twoje pytania, trzeba zerkać pod auto co tam może "dudnić", na benzynie mi spala ok 5.5-6 litrów na 100, a gazu nie posiadam.
no i skoro to 86c2f to raczej monowtrysk a nie gaźnik, no chyba że masz starszy typ 86c na gaźniku.
l
lanusi90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lanusi90 »

Mam taki sam silnik i w zimowych warunkach spadali mi też ok 11l gazu na 100km :) Ponoć taki wynik nie powinien wcale dziwić :)

Zapomniałem dodać że mam AAU :)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 9:38 przez lanusi90, łącznie zmieniany 1 raz.
l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: leszek »

Lanusi mam HZ na lpg i mam podobne zużycie gazu w trasce potrafi zejść do 7 litrów lpg a wokół komina wiadomo 10-11L i wq.wiają mnie Ci co mówią że to dużo tylko że potem Ci sami płaczą że gaz jest Be bo im głowicę zechlał :grin:
Crazy w 86c2F były motorki na gaźniku min.HZ,MH
Zlywilk powodów tego dudnienia może być kilka min.wybite silentbloki w belce,pęknięta sprężyna szczęki hamulcowej etc.musisz to dokładniej oblukać podlewaruj tył autka pokręć ręcznie kołami działaj.
Obrazek
C
Crazy
Swój
Swój

leszek
szacuneczek za poprawę, zauważyłem że większość nowych nie rozróżnia mono od gaźnikowca po prostu ;)
z
zlywilk
Newbie
Newbie

witam kolegów oznaczenie silnika znalazłem na tylniej klapie i to jest AAU spalanie troszkę mnie żdziwło gdyz parę lat temu miałem golfa 1.6 na gażniku i palił trochę mniej niebyło takich mrozów :grin: dziś wróciłem z trasy polunią i wyszło mi 9 literków na 100 4 osoby w aucie średnio 90 km/h.
ale mam inny problemik co z tym ogrzewaniem wymieniłem czarny czujnik wskazówka się podniosła minimalnie a z kratek wieje zimno tylko po przełączeniu na podszybie troszkę lepiej
C
Crazy
Swój
Swój

No to czyli monowtrysk jednak.
W polo 2 czujniki, jeden na zegarów, drygi do komputera, do ogrzewania salonu nie maj nic wspólnego.
Jeszcze takie pytanie, o które kratki mówisz, jeżeli te nieruchome, to są to wyloty na "świeże powietrze" czyli po prostu z zewnątrz, jeżeli z tych ruchomych to już gorzej, sprawdź termostat, może ci nie zamyka się, odpal auto i po paru minutach sprawdź węże do chłodnicy, jak są ciepłe, termostat do wymiany.
A co do tych kratek, poczytaj tu:
http://vwpolo-squad.pl/nawiew_86c.html
z
zlywilk
Newbie
Newbie

witam naklejka na tylniej klapie mówi że jest to silnik o oznaczeniu aau,a co do czujnika to kupiłem na szrocie czarny temperatura ros la do 70 stopni a teraz leży kupię nowy nagrzałem silnik i obie rury od chłodnicy są ciepłe
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Czyli termostat do wymiany polecam wahlera, przed montazem kapiel w goracej wodzie zeby sprawdzic czy sie otwiera :mrgreen:
Obrazek
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Jak są obie rury ciepłe to znaczy że termostat się otwiera gorzej by było jak by tylko ta u góry było ciepła a na dole zimna. A że temp zaniża to czary czjnik kaput kup nowy ale odradzam tanie zamienniki!! jak wymienisz czujnik to zobacz co będzie się działo. termostat wrazie co zostaw na później;)
PozdraVWiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”