[6n2] Czujnik G28 gdzie on może być ??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Barciech
Newbie
Newbie

[6n2] Czujnik G28 gdzie on może być ??

Post autor: Barciech »

Witam. Mam takie pytanie gdzie w silniku AVY 1,6 16V z 2000r . znajduje się czujnik położenia wału G28 ??? nie chiny nie mogę go znaleźć a teoretycznie powinien się znajdować gdzieś w bloku , wywalami ostatnio błąd i chciałem go sprawdzić, najlepiej jakby mi ktoś mógł to pokazać na rysunku i podać numer części , dziękuję i pozdr Bartek
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Jesli jest jak w 1.4 16V to zębatka od czujnika jest na uszczelniaczu walu od strony skrzyni (bardzo drogi uszczelniacz swoja droga) Tak wiec i w tamtych okolicach jest czujnik wkręcony od tylu silnika.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
Barciech
Newbie
Newbie

a właśnie a ja szukałem z przodu :|
Awatar użytkownika
Barciech
Newbie
Newbie

no i nic , dzisiaj szukałem z 2 godziny i nie mogę się dopatrzeć tego czujnika , szedłem kabel po kablu i nic z tyłu silnika nie widzę , mam prośbę czy mógłby ktoś jakiś podglądowy rysunek mi wrzucić jeśli to możliwe ?? chyba że ten czujnik u mnie w silniku jest gdzie indziej :cry:
Wczoraj chwile pojeździłem i co jakiś czas auto szarpnęło i zgasło ale po paru minutach odpalało i dało rade dalej jeździć, a dzisiaj mi zgasło i już nie odpali , na wagu wywaliło mi błąd 16706 Engine Speed Sensor G28 No Signal i nie mogę za żadne skarby uruchomić auta ani znaleźć tego czujnika.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”