Mam problem obudowa silnika tj ten czarny plastik nie trzyma mi sie na jednej śrubie,= przy próbie odkręcenia śruba ułamała się i gwint został wkręcony, nie mogę go teraz wyjąć- poradźcie coś, jak wyciagnać ten gwint, jak to zrobie to wkręcę inna śrubę i bedzie sie wszystko trzymać i nie stukać, z góry dzieki...
Rozwiercac nie bardzo. A powiedz mi jak sie ulamal, wystaje cos z otworu? Jesli cos wystaje to zaostrz punktak i pobijaj zeby wykrecic. Ale jesli sie ulamala tak ze nic nie wystaje to masz naprawde problem. Mozesz sprubowac nawiercic malym wiertlem na srodku i wykrecic wykretakiem. Pokaz zdjecie tego to doradzimy cos jeszcze. Aha i jesli zastosujesz pierwsza opcje to dobrze popsikaj jakims a'la WD-40, mozesz polac coca-colą raz, poczekac z pare minut i polac znowu i tak pare razy i dopiero wykrecac.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
W takim razie sprobuj wiercic najpierw mniejszym wiertlem np 2-2.5mm a pozniej juz rozmiar taki jak masz srube, chyba M5 tam sa. Wtedy zostanie Ci jedynie nagwintowanie rozwierconego otworu, gwintownikiem o rozmiar wiekszym (M6). Tylko rob to powoli i spokojnie na wolnych obrotach wiertarki, lepiej jakbys uzyl wkretarki bo jest precyzyjniejsza.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673