Mocowanie obudowy silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Mocowanie obudowy silnika

Post autor: ...ADAM... »

Mam problem obudowa silnika tj ten czarny plastik nie trzyma mi sie na jednej śrubie,= przy próbie odkręcenia śruba ułamała się i gwint został wkręcony, nie mogę go teraz wyjąć- poradźcie coś, jak wyciagnać ten gwint, jak to zrobie to wkręcę inna śrubę i bedzie sie wszystko trzymać i nie stukać, z góry dzieki...
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Rozwiercac nie bardzo. A powiedz mi jak sie ulamal, wystaje cos z otworu? Jesli cos wystaje to zaostrz punktak i pobijaj zeby wykrecic. Ale jesli sie ulamala tak ze nic nie wystaje to masz naprawde problem. Mozesz sprubowac nawiercic malym wiertlem na srodku i wykrecic wykretakiem. Pokaz zdjecie tego to doradzimy cos jeszcze. Aha i jesli zastosujesz pierwsza opcje to dobrze popsikaj jakims a'la WD-40, mozesz polac coca-colą raz, poczekac z pare minut i polac znowu i tak pare razy i dopiero wykrecac.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

Z tego co kojarze to nic nie wystaje, wrecz przeciwnie :(
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

W takim razie sprobuj wiercic najpierw mniejszym wiertlem np 2-2.5mm a pozniej juz rozmiar taki jak masz srube, chyba M5 tam sa. Wtedy zostanie Ci jedynie nagwintowanie rozwierconego otworu, gwintownikiem o rozmiar wiekszym (M6). Tylko rob to powoli i spokojnie na wolnych obrotach wiertarki, lepiej jakbys uzyl wkretarki bo jest precyzyjniejsza.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”