Bezpiecznik numer 14, 15A - jeśli auto przed 98. Jeśli po, to bezpiecznik numer 18, 7.5A
Jak nie, to czujnik na skrzyni biegów - od przodu skrzyni. Przy włączonym wstecznym powinien być zwarty.
Jak nie - to chyba dłubanie po wiązce pozostanie.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...
"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Postaraj się umieszczać posty w działach odpowiednich Twojemu modelowi - czyli domniemam - 6N.
Ślesin 2009 II miejsce w rzucie felgą (10,5 kija) III miejsce na najładniejsze Polo zlotu Pławniowice 2009 Kozienice 2010 VI miejsce na najładniejsze Polo zlotu Pławniowice 2010 Ś
jak bezpiecznik ok to obstawiałbym czujnik , takie rzeczy padają jeszcze teraz tym bardziej w takich warunkach przy śniegach i mrozach, zobacz czy zawsze Ci się nie świeci czy czasami zaskakuje, u mnie co prawda w polo jeszcze nie umarł ale jak 1,5 miesiąca temu w mojej kobiety Corsie się skończył to właśnie na początku były takie objawy czasem zaskakiwał jak pomieszało się na wszystkie strony lewarem po czym wrzucało wsteczny, wymiana tego droga nie jest w oplu kosztowało 80zł razem z czujnikiem, ale możesz sam wymienić, ja garażu nie mam a pod blokiem wiadomo zimą nie ma warunków by takie rzeczy grzebać :/ także sobie darowałem...
otwierasz maskę i patrzysz w przestrzen powiedzy chłodnicą a silnikiem i tam jest ten czujnik idzie do niego kabel tylko musisz to robic ma szybkiego bo olej szybko ucieka najlepiej jest wjechac gdzies na podjazd przodnimi kołami to olej spłynie do tyłu i bedzie mozna bez problemu wymienic ten czujnik;)