Czy ktoś zna odpowiedź ? !! ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Maaax
Newbie
Newbie

Czy ktoś zna odpowiedź ? !! ?

Post autor: Maaax »

Cześć :)
Mam taki problem. Posaidam swoje Polo 6n 95r. 1,6 od mniej więcej pół roku, od tego czasu zrobilem nim już około 25 tys. Jest bardzo zadbane, nigdy nie było z nim najmniejszego problemu, natomiast jakies 3 tyg. temu zaczeły się małe problemy przy odpalaniu.

Jak co dzień miałem pojechac do pracy, więc odpaliłem samochód i zacząłem go odśnieżać myśle, że pracował około 15 min, zanim do niego wsiadłem i pojechałem. Po przejechaniu około 7-8 km samochód zaczął gwałtownie spadać z obrotów, po czym zgasł i za żadne skarby świata nie chciał odpalić.

Nastepnego dnia było wszystko ok.

3 dni później znowu bardzo podobna sytuacja, samochód popracował trochę, przejechał kilka km. i zgasł.

Tak więc cos jest nie tak, trzeba było zacząć działać pojechałem na wymianę filtru paliwa oraz na kolejną regulację świeżo założonej (wtedy ją miałem około 3 tyg.) nowej instalacji gazowej.

Po wyregulowaniu i wymianie filtra paliwa było wszystko dobrze lecz znowu kilka dni później - popracował troszke i zgasł !!

Dodam tylko, że za każdym razem kiedy zgasł trzeba było go pociągnąć lub popchnąc aby samochód odpalił, z kluczyka nie było nawet mowy (oczywiście kręcił ile mógł - ma nowy aku)

zauważyłem jedyne co ostatnio, że bardzo wolno nagrzewa mi się samochód.
Myślicie, że może to być wina termostatu ? Czy może czegoś jeszcze innego ?

Z góry dzięki za rózne podpowiedzi :)

pozdrawiam
Maks
GTI
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

moze byc wina termostatu badz czujnika temperatury
ma bledne wskazania i i podaje wieksza dawke paliwa dlatego gasnie i pozniej niechce odpalic
proponuje podjechac na vaga
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”