Drzwi od kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Maciej1233
Raczkujący
Raczkujący

Drzwi od kierowcy

Post autor: Maciej1233 »

Witam :)
Jestem tutaj nowy.Parę dni temu zakupiłem VW Polo 1.4. Do rzeczy chce wejśc do samochodu a wiec wsadzam kluczyk i przekrecam otwieram drzwi a one nie chcą się otworzyć.. (wszystkie inne są otwarte) Ten cały cycek w drzwiach wychodzi klamka zatem zachowuje się tak jakby cycek był zamkniety tzn nie ma oporu gdy przyciągam klamkę. Co może byc powodem?

btw.
Czy to normalne żeby na 5 biegu przy prędkościach 80-90 oborty silnika były po 3 tys?
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qwer3 »

Witam.
Co do obrotów to ja mam silnik 1.3 i przy preskosci 80 mam na 5 biegu okolo 2,5 tys obrotów
3 tys obrotów to u mnie 100 km...
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Zamarzniety zamek ,tak własnie sie dzieje ze po przekreceniu kluczyka normalnie rygielek pujdzie do góry a łapiac za klamke nie odczuwa sie oporów.Zamarzaja cy zamek jes to czesta przypadłosc polo w zimie,prponuje poczekac aż odmarznie i wyjac zamek ,przemyc go dokładnie np benzynie ekstrakcyjnej ,wysuszyc i nasmarowac powinno bys wtedy wszystko ok,wiem bo u siebie robiłem taki zabiek i narazie juz z 2-3 tygodnie nawet w tych mrozach po -21 jest wszystko ok normalnie sie dzrzwi otwieraja.
RUMAK
p
pawko5
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawko5 »

[quote=""Maciej1233""]
btw.
Czy to normalne żeby na 5 biegu przy prędkościach 80-90 oborty silnika były po 3 tys?[/quote]
ja mam 3 tys. przy 90 km/h wiec podobnie ;]
M
Maciej1233
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maciej1233 »

[quote=""pawko5""][quote=""Maciej1233""]
btw.
Czy to normalne żeby na 5 biegu przy prędkościach 80-90 oborty silnika były po 3 tys?[/quote]
ja mam 3 tys. przy 90 km/h wiec podobnie ;][/quote]

Że tak zapytam jak spalanie ?
Jestem młody nie pracuje a do szkoły mam zamiar dojeżdżać opłaca się wsadzić gaz ?
Co radzicie ;)?
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

Moim zadaniem szkoda jest gazowac tak mały silnik ale z drugiej strony napewno wydawał bys mniej na paliwko,ale przy gazolcu dochodzi czestsza wymiana swiec ,filtrów,przewodów zapłonowych ,tłumników bo bardziej gnije niz na benzynie.Musiał bys sobie to na spokojnie skalkulowac
RUMAK
Awatar użytkownika
michał25
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: michał25 »

Kolego ja mam tez silnik 1,4 i nie mam tak wysoko obrotów jak ty u mnie to jest tak około 2,5 tyś na 5 przy 100 wiec chyba coś jest nie tak, ale dla twojej pewności jutro sprawdzę to dokładnie i ci napisze na ile stoi przy 80-90
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

1. zamek zamarznięty
2. temat o obrotach już był i tam ludzie wpisywali swoje wyniki (w zależności od skrzyni - ja mam 3k przy 90km/h)
R
Rafałbb
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rafałbb »

zamarznięty zamek-norma.

ja miałem takie jajca że otworzyłem drzwi kierowcy, na szczęście tez pasażera, odpaliłem wziąłem się za odmiatanie i zonk-drzwi kierowcy nie otworze
195/50 R15 - 5.5 ON
p
pawko5
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawko5 »

[quote=""Maciej1233""]

Że tak zapytam jak spalanie ?
Jestem młody nie pracuje a do szkoły mam zamiar dojeżdżać opłaca się wsadzić gaz ?
Co radzicie ;)?[/quote]
Gaz odradzam, na gaz to są kuchenki ( bez obrazy ;) ) Generalnie zależy od stylu jazdy, moja noga do lekkich nie należy ale 8 litrów nie przekraczam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”