Ucho holownicze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
BlachaKrK
Newbie
Newbie

Ucho holownicze

Post autor: BlachaKrK »

Witam wszystkich.

Mam problem,nigdzie niemoge znaleźć dokładnych wymiarów ucha holowniczego do mojego Polo 6N 1997 , wersja 3 dzwiowa. Szukałem praktycznie wszędzie , w googlach , na allegro , niemam niestety zadnego znajomego ktory miałby 6N. Dlatego zwracam sie do was z wielką prośbą o podanie dokładnych wymiarów tego gwintu i jaki to jest gwint (jaki rodzaj). Moj ojciec jest slusarzem i juz probowaliśmy dorobić kilka gwintów (na oko) i zaden nie pasował , więc porosze o porade :)

DZiekuje :).
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

A nie lepiej iść do jakiegoś sklepu albo jechać na giełdę i za ... 25 zł kupić oryginalny zaczep hplowniczy o gwarantowanej jakości i wytrzymałości ? Chyba szkoda czasu na kombinowanie, skoro zaczepów jest po sufit.
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

też myslałem nad dorobieniem sobie samemu ucha holowniczego, jak kupiłem moje polo niestety go nie było ale na allegro kupiłem oryginalne za niecałe 30 zł, a jaki to gwint musiałbym sprawdzić bo nie chce cie wprowadzić w błąd.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

BlachaKrK szukaj na allegro, łatwo możesz kupić oryginalny uchwyt za niewielkie pieniądze, ja kupiłem za 25zł z przesyłką. Nie wiem czy po sprzedaży mojego 6N1 nie zostało mi ucho holownicze, jutro sprawdzę jak będzie to dam Tobie znać.

Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
B
BlachaKrK
Newbie
Newbie

Post autor: BlachaKrK »

Bardzoe chętnie kupiłbym to ucho :). Jesli kolega ZbysheK ma takie ucho to odkupie zanim jeszcze , to w wekend podjade na giełde i poszukam. NAwet pytałem swego czasu (przy okazji) w hurtowni części ile takie ucho stoi nowe .... i prawie na zawał nie padłem :shock: , koles mowi ze "tak jest dostepne takie ucho .... za 300 zł na zamowienie" :shock:

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

[quote="BlachaKrK"] pytałem swego czasu (przy okazji) w hurtowni części ile takie ucho stoi nowe .... i prawie na zawał nie padłem :shock: , koles mowi ze "tak jest dostepne takie ucho .... za 300 zł na zamowienie" :shock:
[/quote]
To szybko zmień dostawcę części. Dzisiaj sprawdzałem w zaprzyjaźnionym sklepie : zamiennik w detalu to kwestia 30 - 35 zł.
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

nie ma co dorabiać ten element jest kuty na zimno w odpowiedni sposób
dorobienie nie wchodzi w grę nawet jak znajdziesz najlepszą stal
a urwanie się takiego elementu może narobić kłopotów bo wystrzeli jak z procy
'szukajcie a znajdziecie' :amen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”