[6n2] Ucho holownicze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jacek_m23
Newbie
Newbie
Kontakt:

[6n2] Ucho holownicze

Post autor: jacek_m23 »

Witam

Szukam ucha do modelu 6n2 - na allegro znalazlem tylko do modelu 6n i 9n . Mam pytanie czy do modelu 6n2 któreś z nich pasuje . Chodziłem juz po sklepach z czesciami i nie maja takiego i nawet sprowadzić nie chcą, na szrotach tez nie ma . A obecnie . Mój samochód odmówił posłuszeństwa , nie mam możliwości nawet go odholować :( Chciałem sobie sam dorobić ale do tego potrzebował bym średnice gwintu i ewentualnie zdjęcie. Może ktoś ma na zbyciu i mógł by odstąpić za rozsądną ceną cenę ??

Pozdrawiam
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Jest to zwykły gwint M18 lewoskrętny, skok gwintu 2,5 mm. Jeżeli chodzi o długość, to nie pamiętam, możesz to bez problemu zmierzyć.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
j
jacek_m23
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: jacek_m23 »

Dziękuje za info już zrobił mi sąsiad według podanych tutaj wymiarów - pasuje jak ulał :)

Obrazek
Obrazek

Zrobiłem rysunek techniczny tego kolucha dla osób które będą chciały mieć podobne. Wystarczy wydrukować i udać się do tokarza który nam to wykona. Najlepiej do jakiegoś zakładu mechanicznego który posiada tokarkę , od razu nam może mechanik zespawać nagwintowany trzpień z uchem i gotowe.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 20:51 przez jacek_m23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lebioda10
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lebioda10 »

możesz wrzucić foto jak to wyszło bo też będę się do tego przymierzał na wiosnę bo trochę to kłopotliwe jak coś nawali. jak możesz foto i instrukcje krok po kroku. dzięki i pozdawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”