Wymiana grilla na Kamei

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Wymiana grilla na Kamei

Post autor: ...ADAM... »

Czy wymieniając grill muszę ściągać kierunkowskazy, w książce Pana Etzold'a jest napisane, że tak ;p, no i czy muszę zdejmować ta dolną listwę...no i ile taka operacja zajmuje???:))
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Musisz odkręcić kierunki, dolną listwę też. Nie zajmuje to wiele czasu.
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote="Kijus"]Musisz odkręcić kierunki, dolną listwę też. Nie zajmuje to wiele czasu.[/quote]

Bzdura :acute: nie trzeba odkręcać żadnych kierunkowskazów i listwy, długim śrubokrętem dostaniesz się do zatrzasków grilla bez problemu :)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

[quote="mario6n"][quote="Kijus"]Musisz odkręcić kierunki, dolną listwę też. Nie zajmuje to wiele czasu.[/quote]

Bzdura :acute: nie trzeba odkręcać żadnych kierunkowskazów i listwy, długim śrubokrętem dostaniesz się do zatrzasków grilla bez problemu :)[/quote]

Nie tak szybko - w niektórych modelach listwa jest przykręcona przy kierunkach nakrętkami po jednej z każdej strony.
Grill może być zgrzany z listwą.
Lepiej sprawdzić zanim zacznie się wyłamywać hipotetyczne zatrzaski.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Jeżeli grill który będziesz ontował jest taki sam wielkością co oryginał to nie musisz wymontowywać poza samym grillem. jest on na zatrzaski w różnych miejscach i trzeba uważać żeby nie połamać, ale da radę to zrobić. Ori grill trzyma się włąsnie w tej listwie i w chłodnicy.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

z listwą zgrzany jest w golfie mk. 3 a w polo nigdy się jeszcze z tym nie spotkałem :niewiem:
C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

ja mialem grilla kamei i powiem ci tak.

jak sciagasz starego grilla to on ma na gorze 3-4 bolcow ktore wchodza w pas wypinasz je od dolu masz 2 bolce i wychodzi pas.

grill kamei jest stalowy/aluminiowy wec pewnie bedzie przykrecany do pasa (tak jak u mnie)

listwa podleflektorowa jest mocowana na dwoch srubkch pod kierunkowskazami (po jednej srubce na strone)

zeby zamntowac grilla nie potrzebujesz sciagac tel listwy. wszystko zrobisz przy owtartej masce z srubokretem w rece i niec nietrzeba odkrecac...
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

Ciapek01 pisze:ja mialem grilla kamei i powiem ci tak.
zeby zamntowac grilla nie potrzebujesz sciagac tel listwy. wszystko zrobisz przy owtartej masce z srubokretem w rece i niec nietrzeba odkrecac...
Bzdura :acute: nie trzeba odkręcać żadnych kierunkowskazów i listwy, długim śrubokrętem dostaniesz się do zatrzasków grilla bez problemu :)

Zgadzam się :crazy: u siebie tylko maska do góry i śrubokrętem wszystko zrobiłem
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

To ja mam chyba polo w wersji mozambik/jugosławia;d
Rano wymieniłem grill i tak, ori trzymał się na chyba 4-6 zatrzaskach, wyszedł elegancko, listwe i kierunki też ściągałem, ale nie trzeba;p kamei jest montowany na śruby;d i tu się zaczęło rzeźbienie;d 2 otwory na śruby zachodzące pionowo z góry jeszcze miałem w polo seryjne, ale te dwa w poziomie musiałem dorobić;d o ile prawy łatwo się udało to za to lewy ciężko było zrobić;p ale udało się i kamei jest;d mam nadzieję, że po drodze nie zgubię;d
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Znowu muszę napisać a nie mówiłem ale każdy jak zwykle bzdura bo u mnie. U mnie był zgrzany i nie twierdzę, że bzdura bo nie ma na zatrzaski :grin: . Ludzie proszę Was :banghead:
Nie zapomnę jak ktoś kiedyś kazał mi wymienić część, której w moim polo w ogóle nie było :rotfl:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

koniec OT :)
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

Masz może zdjęcie ? Chętni zobacze jak POLO wygląda :blind:
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

W TYGODNIU ZDJĘCIA BĘDĄ, POLA LEPIEJ WYGLĄDA MOIM ZDANIEM, MŁODZIEJ:)))
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”