Wydech Side Pipe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
1300 ccm n.p.m
Początkujący
Początkujący

Wydech Side Pipe

Post autor: 1300 ccm n.p.m »

Czy ktoś z was ma, miał lub widział taki wydech w Polo 86c ? Chodzi o wypuszczenie rury zaraz przed tylnym lewym kołem.
Wie ktoś może jak głośno chodzi wtedy polo i czy na dłuższą mete nie jest to zbyt uciążliwe.
Było : \'85 Polo 86c NZ + Gaźnik
Nadal w rodzinie : \'97 Polo 6n AEE
Jest : \'94 Audi 80 B4 Avant 1Z

"Brudny czołg to hańba dla batalionu\'\' -Napis na brudnym dostawczaku-
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

Ja widziałem takie polo... co prawda było to 86 a nie 86c. Szczerze powiem ze ryczało potwornie ale przypuszczam ze to był pełen przelot. Jakbyś wstawił jakiś dobry tłumik po drodze to napewno by było ciszej ale nie wiem czy na tyle cicho zeby ci nie przeszkadzało. To już zależy od ciebie. Mój kumpel ma rajdówkę Cinquecento na pełnym przelocie i jezdzi nim na codzień... dla mnie to jest niewykonalne... Pozdrawiam
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ja mam MK1 cabrio z sidepipe, zostawilem tlumik srodkowy jak sie to spisywac bedzie okaze sie w piatek bo pierwsza dluzasza trasa sie szykuje, ale jak jezdzilem tak po 200m to mi sie podoba:)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

polo na samym środkowym ciche nie jest (wyprowadzałem z garażu mojego dieselka bez tłumika końcowego) więc może być problem z przeglądami, ale można by zrobić to tak aby dało się założyć tłumik w razie gdyby miśki dowód zabrały
zdejmij tłumik końcowy to zobaczysz jak to brzmi
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Marcin86c
to sa dwa rozne brzmienia jak ci sie wydech konczy pod autem a z boku auta, u mnie bez wyprowadzenia pod prog brzmi zupelnie inaczej niz z wyprowadzeniem
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Tez mam sidepipe-a u siebie, pierwotnie byl na samym srodkowym tlumiku ale nie jestem zwolennikiem zbyt glosnych wydechow, na chwile obecna sklada sie z 2 tlumikow srodkowych i jest zdecydowanie ciszej ale niestety pucha jest za nisko i tarcie nieuniknione. Z tego co sie orientowalem : wydech moze byc wypuszczony z tylu lub z lewej strony pojazdu (nie w strone chodnika)

Niestety projekt wymaga pewnych usprawnien ale mysle ze bedzie dobrze ;)
Awatar użytkownika
1300 ccm n.p.m
Początkujący
Początkujący

Post autor: 1300 ccm n.p.m »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Muszę się zastanowić czy chce to robić, bo też nie jestem zwolennikiem zbyt głośnego wydechu.
Było : \'85 Polo 86c NZ + Gaźnik
Nadal w rodzinie : \'97 Polo 6n AEE
Jest : \'94 Audi 80 B4 Avant 1Z

"Brudny czołg to hańba dla batalionu\'\' -Napis na brudnym dostawczaku-
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

Post autor: cimensik »

Witajcie mam pytanie jak zrobic zeby mi tak fajnie strzalało z wydechu tzn tylko przy redukcjach... kolega kiedys cos takiego mialł z takim silnikiem jak ja (3f) i dodam ze miał katalizator! mił koncowy tłumi przlotowy i w polowie ukladu wyechowego była kaka kuszeczka nie duza... moze to to powodowało takie efekty a jak nie to jak cos takiego zrobic ??
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Parówa »

przestaw zapłon :D zejdź na ziemie i jeździj takim jak jest, strzelanie z wydechu przy seryjnych autach to źle ustawiony zapłon co powoduje przelanie i nie dopalenie paliwa które spala się w katalizatorze albo w którejś części wydechu lub w samochodach po modyfikacjach kiedy np przy turbo zwiększa się na tyle dawkę paliwa aby go wystarczyło w górnych partiach obrotów, wtedy może strzelać chodź nie zawsze. Daj sobie spokój z takimi tjuningami bo do niczego dobrego one nie doprowadzą...
Obrazek
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

no dobrze tylko ja mam ten silnik i nie strzela :( a nic nie było kombinowane przy nim... i wciaz mam kat... ale za niedługo go chyba nie bedzie... moze to kwestia wydechy czy co ?
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

a i dwa bo to silnik z auta po dzonie i ten gosc ktory wzioł koncowy wydech (pisało na nim audi) i takie cos okrogłego zamiast srodokowego wydechu tez mu to strzela przy redukcjach... co to mogło byc ??
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

pisze Ci że źle ustawiony zapłon i niedopalanie całej mieszanki paliwa co może spowodować spalanie stukowe i rozwalenie silnika.... prościej Ci tego nie mogę przekazać
Obrazek
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

kup paczkę korsarzy i powsadzaj w wydech to Ci będzie strzelać jak w sylwestra :bomb:
Obrazek
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

:D polecam achtunga :bye:
Obrazek
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

Parówa
ja ci pisze ze mam ten sam SILNIK ! od tego gosci I tylko od katalizotora w tył mam inny wydech i normalnie chodzi on cos miał tam zrobione. rozumie??

a co sadzicie o tłumiku z fiata 125/polonez
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”