Antena dachowa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

Antena dachowa

Post autor: gontash »

witam

koledzy czy ta antena bedzie dobrze pasowala do Polo 6n1 ?

www.allegro.pl/item855873271_antena_rad ... ginal.html

czy standardowo w aucie jest doprawadzony do anteny przewod 12V?
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

nie iwem jak wygalda montaz anteny...ale serdecznie polecam tego allegrowicza;P elektroland nigdy mnie nie zawiodl a ze 20 paczek u niego bralem:P
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Są i takie ze wzmacniaczem antenowym do którego napięcie idzie przez kabel antenowy oczywiście orginalne radio musi być lub coś takiego sie robi http://www.vwvento.org/porady/separator/
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

No własnie dodatkowo sprzedawane są separatory. Ale on by nie był mi potrzebny w przypadku gdyby fabrycznie było przeprowadzone zasilanie pod podsufitką.

Dlatego chciałem się dowiedzieć czy fabrycznie jest puszczone zasilanie odzielnym kablem, czy nie??? Oraz czy wogóle ta antena podejdzie do Polo 6N1 ???? :niewiem:
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Co do elektrycznych rzeczy to nie jestem obcykany ale od anteny w 6nce idzie jeden gruby przewód a przy niej smaej żadnego zasilacza/wzmacniacza nie widziałem. Przewód ten zakończony jest skrętką, która przykręcana jest do stopki anteny od spodu.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

[quote="gontash"]No własnie dodatkowo sprzedawane są separatory. Ale on by nie był mi potrzebny w przypadku gdyby fabrycznie było przeprowadzone zasilanie pod podsufitką.

Dlatego chciałem się dowiedzieć czy fabrycznie jest puszczone zasilanie odzielnym kablem, czy nie??? Oraz czy wogóle ta antena podejdzie do Polo 6N1 ???? :niewiem:[/quote]

Do wzmacniacza w podstawie oryginalnej anteny zasilanie idzie po kablu antenowym.
Dlatego tez - anteny inne niz oryginalne ( u mnie jest Siemens ) wymagają albo zastosowania separatora, albo - jak to zrobiłem ostatnio - położenia instalacji antenowej od nowa - wystarcza standardowy przedłużacz antenowy 4 m.

Antena inna niz stosowane fabrycznie podłączona do oryginalne instalacji nie działa - równie dobrze moze jej nie być wcale.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

po doświadczeniach z antenami w golfie powiem tak, idz na szrot i kup oryginalną antenę. To jest bardzo dobrej jakości markowy produkt. Jeżeli nie wieżysz to poszukaj oryginalnej anteny i zobacz jej cenę.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Dokladnie jak koledzy pisza, znajdz sobie oryginal. Albo przepatrz sobie dokladnie instalacje i wymien kabel jesli zle Ci odbiera. W Audi mam normalny wzmacniacz antenowy z rozdzieleniem nawet na antene do telefonu, jak go dobrze podlaczylem to dopiero zaczelo mi radio normalnie odbierac, a poprzedni wlasciciel kombinowal z antenami dodatkowymi, troche sie naglowilem zanim doszedlem do tego ktory kabel antenowy jest oryginalny.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

W takim razie mam pytanko ....

Gdzie się znajduje wzmacniacz antenowy seryjnie montowany Polo.???

Czy jest oddzielnie na przewodzie antenowym czy w podstawie anteny zalany ???
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Jest w podstawie anteny zalany.Dla tego potrzebny jest seperator żeby ją zasilał inaczej niema sygnalu lub słaby W orginalnych radiach jest on zabudowany w radiu.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Separator antenowy znajdziesz na allegro, taki montowany na przewod, zaraz kolo radia.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
gontash
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki Koledzy za pomoc...

Spróbuje dorwać ze szrotu oryginalną antenę, a jeśli sie nie uda kupię tą z allegro, i zasilę ją z zewnątrz ...

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”