Ford Mondeo 2.0 , 95' GHIA za i przeciw

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Grabek-Łańcut
Raczkujący
Raczkujący

Ford Mondeo 2.0 , 95' GHIA za i przeciw

Post autor: Grabek-Łańcut »

Otóż... :) mam okazję wziąć sobie od braciszka za smieszną kwotę Forda Mondeo 2.0 , 95' GHIA, bardzo zadbany i pewny samochód. Jezdzil nim 6 lat wiec wiadomo z czym sie to je. Kase spokojnie bym uzbierał po sprzedaży polo, jednakże zastanawiam sie czy bede w stanie utrzymać tak duzy silnik (chodzi o OC, bo jesli chodzi o benzyne jest bardzo oszczędny).
Jesli mozecie napiszcie mi kilka rad, czy warto zamienic pole na taki karawan :D, jakie są plusy jakie minusy.
Z góry dzięki.

Aha - i jesli ktos by mial ochotę na mojego VW, - np zobaczyc wiecej fotek i takie tam - piszcie :D

dzieki z góry ;*

Edytowany tytuł Bruczyk
Obrazek

Obecnie poszukuje jakichś fajnych felg do mojej mashiny <!-- s]
Awatar użytkownika
blade13
Początkujący
Początkujący

Post autor: blade13 »

Popraw temat, bo ten nie wiąże sie z twoim pytaniem...
Member since 2006...
Obrazek
l
leoxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: leoxx »

Wybór należy do Ciebie... zależy cz naprawde potrzebujesz takie duże auto? Jeżeli sie kręcisz głównie po mieście to bym sie zastanawiał. Na trasy napewno autko symaptyczne i wygodne. Co do ubezpieczenia to myśle ze nie powinno byc az tak zle... bardziej obawialbym sie kosztów utrzymania tzn. paliwa do 2.0. No i ford... różne opinie chodzą. Ale jeżeli auto z pewnych rak to może i wart :)
Obrazek

Polo Variant 1.9TDI 90KM AHU;
CB Uniden 510xl + Hustler IC-100
v
vineto_vip84
Newbie
Newbie

Post autor: vineto_vip84 »

ford!!! Ja tam jeździłem starym fordem sierra 2.3 d silnik nie do zajeżdżenia ale blacha :grin: Kolega miał mondeo kombi 2003 r. silnik padło ale za to blacha luks. Ja wiem swoje.Nigdy Ford!! A tak po za tym. Czy naprawdę jest ci potrzebne tak duże auto? Sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Powiem na zakończenie. Chciałem kupić też duże auto ale jak kupiłem sobie polo to zmieniłem zdanie. ale wybór należy do Ciebie.
Awatar użytkownika
Grabek-Łańcut
Raczkujący
Raczkujący

manual - a co do spalania - bardzo ekonomiczny, no bo kurde czasami jak go pozyczam od brata to mam wrazenie ze to mondeo mniej pali w trasie niz polo moje xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Grabek-Łańcut
Raczkujący
Raczkujący

jak sie zdecyduje na mondego to polo idzie do sprzedania :) nie jestem milionerem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Grabek-Łańcut
Raczkujący
Raczkujący

ale obiecuje ze bede aktywny na forum :D mimo zmiany marki :D przeciez ford to braciszek VW :D
Obrazek

Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

Post autor: jujor »

po pierwsze nie caps lockiem, opo drugie konkretne pytanie ma byc w temacie.prosze edytowac
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC
eks POLO

III miejsce Plac Manewrowy III Zlotu, Więcbork 08
II miejsce Polo IV Zlotu,
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”