Zapach benzyny w zbiorniku płynu chłodniczego.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
socube
Newbie
Newbie

Zapach benzyny w zbiorniku płynu chłodniczego.

Post autor: socube »

Witam wszystkich fanów polo:) Mam taki problem. Jak w temacie mam polo 86c z roku 1990 z silnikiem 1, 3i na pełnym wtrysku. Niedawno zaczęło mi ubywać płynu chłodniczego w zbiorniku wyrównawczym najpierw wymieniłem termostat i nic to nie dało. Po uzupełnieniu płynu i krótkich przejażdżkach efekt był taki, że zassało płyn a jak odkręciłem korek to przebulgotał się układ i z wężyka zwrotnego płyn wrócił do dobrego poziomu z niewielkim ubytkiem działo się tak również na zimnym silniku. Natomiast teraz, gdy chciałem dolać płynu poczułem, że ze zbiornika śmierdzi benzyną. Jaka może być przyczyna takiego stanu? Czy może to być uszczelka pod głowicą? W dodatku nie zauważyłem żadnych zmian w spalaniu pali tak jak zawsze 7l/100km w cyklu mieszanym. Z tego, co pamiętam oznaczenie silnika to NZ

//Otrzymałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu. Pkt 1 i 2. Temat przenoszę. G.//
Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: siwkins »

Uszczelka pod głowicą do wymiany.
s
socube
Newbie
Newbie

Post autor: socube »

Ale czy na pewno? Bo poza ubytkiem płynu chłodniczego nic się nie dzieje tz. Nie pali mi więcej, w oleju nie ma śladów płynu ani nie stwierdziłem żadnego wzrostu jego poziomu, nie szarpie podczas jazdy i ma dobre obroty jałowe.
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Na 100% bo zapach beny nie bierze sie od tak :) a ubywanie plynu jest wlasnie spowodowane uszkodzana uszczelka pod glowica
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”