problem z odpalaniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzychu25gda
Newbie
Newbie

problem z odpalaniem

Post autor: krzychu25gda »

Witam . mam Polówkę z 97 r. z silnikiem 1.4 16V . Jak rano odpalam autko to silnik chodzi na obrotach okolo 600/650 i nim troche trzęsie. Po chwili obroty wzrastaja do około 1100. Gdy silnik juz sie rozgrzeje to silnik pracuje na okolo 900 obrotów. Co zrobic by auto uruchamiało sie odrazu na normalnych obrotach? Czy w tym silniku jest automatyczne ssanie? Jak tak to co nim steruje i jaka jest przyczyna ze sie nie załancza odrazu? z góru dzięki za pomoc.

//Otrzymałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu. Pkt 1 i 2. Temat przenoszę. G.//
s
socube
Newbie
Newbie

Post autor: socube »

Przypuszczam kolego, że silnik krokowy albo czujnik temperatury silnika nie wiem czy jest osobny bo u mnie jest jeden od wskaźnika i drugi od sterownika.
Awatar użytkownika
pawelec
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawelec »

Na komputer z nim.
U mnie rok temu było podobnie tzn. startował na niskich obrotach 550-650, a dopiero później było lepiej. Zrób prosty test: jak odpalisz silnik i złapie prawidłowe obroty, skręć do oporu kierwnicą. Jak obroty spadną, to według mnie nastawnik przepustnicy jest do wymiany. U mnie przy całkowitym skręceniu kierownicą, silnik gasł!
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”