problem z tylna klapa w kombi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
F_ilip
Newbie
Newbie

problem z tylna klapa w kombi

Post autor: F_ilip »

jestem od niedawna posiadaczem poloweczki. Zakupiony przezemnie egzemplarz jest jednak bardzo przekatowany:butcher: jednak dzieki pomocy formu powoli odzyskuje dawny blask :good:
nie moge jednak znalesc watku :banghead: dotyczacego, jakby to ujac....
moja klapa napir....... niemilosiernie. Uszczelki sa, gumy sa a klapa halasuje strasznie.
Pytanie czemu tak? moze ten typ tak ma i nic nie poradze?
Dziekuje za wszelkie porady :amen:
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

sprawdz czy na bolcu przy karoserii masz taki plastik.. on pelni miedzy innymi role tłumienia uderzen zamka... a masz wszystkie zapinki w plastiku tylnej klapy ( od str wnetrza ) ??
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
F
F_ilip
Newbie
Newbie

nie ma tego plastiku na bolcu a tak mi sie zdawalo ze powinno cos byc bo zaduzy luz tam jest. co do spinek w maskownicy to nie mam co zsprawdzac bo nie mam maskownicy :grin: licze ze niedlugo zakupie :)
Awatar użytkownika
marcin1.4
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: marcin1.4 »

otworz klape ,na naroznikach po obu stronach sa takie czarne wykrecane gumki ,,odbojniki,,wykrec je na maksa powinno pomoc ,moze klapa sie po takim zabiegu nie zgrywac z puszkami podleflektorowymi i mozesz czuc przy otwieraniu klapy wiekszy opor na tym guziczku od otwierania w ktorym znajduje sie zamek ,ale napewno chalasowanie tylnej klapy ustanie sprobuj pokombinowac z tymi odbojnikami
I
Izaf
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Izaf »

Taki bolec w ASO kosztuje 26zł - zamiennika nie kupisz. W celu sprawdzenia czy to tylko to możesz ten bolec na razie obwinąć izolacją.
F
F_ilip
Newbie
Newbie

Tak to byl bolec :) test z tasma to potwierdzil :) dzieki wielkie
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”